Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ο Navalny μπορεί να πεθάνει από στιγμή σε στιγμή, προειδοποιεί γιατρός που τον παρακολουθεί

Ρωσία: Ο Navalny μπορεί να πεθάνει από στιγμή σε στιγμή, προειδοποιεί γιατρός που τον παρακολουθεί
Ο Navalny ξεκίνησε να μην δέχεται την σίτιση στις 31 Μαρτίου διαμαρτυρόμενος για την άρνηση των σωφρονιστικών αρχών, όπως κατήγγειλε, να του παράσχουν την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα 

Η κατάσταση της υγείας του Alexei Navalny είναι κρίσιμη και μπορεί να πεθάνει από στιγμή σε στιγμή, προειδοποιεί ένας από τους γιατρούς που τον παρακολουθεί.
Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», ο Navalny ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας μέσα στη φυλακή, κινδυνεύει άμεσα όπως υποστηρίζει γιατρός που τον παρακολουθεί.
Ο 44χρονος ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης διανύει την τρίτη εβδομάδα απεργίας πείνας και, σύμφωνα με τους γιατρούς του, η υγεία του επιδεινώνεται ταχύτατα.
Όπως αναφέρει το CNN, ο γιατρός της φυλακής επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Navalny δείχνουν απότομη αύξηση των επιπέδων καλίου γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή και αυξημένα επίπεδα κρεατινίνης που υποδηλώνουν βλάβη στα νεφρά.
«Ο ασθενής μας μπορεί να πεθάνει από στιγμή σε στιγμή» έγραψε ο γιατρός στο Facebook.
Μέχρι τώρα δεν έχει επιτραπεί σε γιατρούς της επιλογής του να τον επισκεφθούν στη φυλακή, και αυτός είναι ο λόγος που προχώρησε στην απεργία πείνας.Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπολίτευσης διαμαρτυρόταν για πόνους στην πλάτη και ότι έχανε την αίσθηση στα πόδια του.
Ωστόσο, οι ρωσικές αρχές υποστηρίζουν ότι του παρέχεται κάθε ιατρική περίθαλψη που χρειάζεται.

Έκκληση της κόρης του: «Ο πατέρας μου χρειάζεται γιατρό»

Η κόρη του έκανε σήμερα έκκληση προς τις ρωσικές αρχές να επιτρέψουν σε έναν γιατρό να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον πατέρα της μέσα στην φυλακή μια ημέρα αφού μια ομάδα επαγγελματιών γιατρών προειδοποίησε ότι ο επικριτής του Κρεμλίνου κινδυνεύει να εμφανίσει νεφρική ανεπάρκεια.
Ο Navalny ξεκίνησε να μην δέχεται την σίτιση στις 31 Μαρτίου διαμαρτυρόμενος για την άρνηση των σωφρονιστικών αρχών, όπως κατήγγειλε, να του παράσχουν την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα για τους έντονους πόνους στο πόδι και στην πλάτη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης