Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το κινεζικό εμβόλιο Coronavac είναι αποτελεσματικό κατά 80% στην πρόληψη θανάτων

Το κινεζικό εμβόλιο Coronavac είναι αποτελεσματικό κατά 80% στην πρόληψη θανάτων
Το εμβόλιο είναι κατά 85% αποτελεσματικό στην πρόληψη νοσηλείας

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της κινεζικής Sinovac, ονόματι CoronaVac, είναι κατά 67% αποτελεσματικό στην πρόληψη συμπτωματικών λοιμώξεων, σύμφωνα με την πρώτη μελέτη σε πραγματικές συνθήκες, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Χιλής την Παρασκευή.
Ακόμη, το εμβόλιο είναι κατά 85% αποτελεσματικό στην πρόληψη νοσηλείας και κατά 80% αποτελεσματικό στην πρόληψη θανάτων, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Χιλής.
Η δημοσίευση των δεδομένων καθιστά τη Χιλή μια από τις λίγες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ισραήλ, που έχουν χρησιμοποιήσει εκστρατείες εμβολιασμού για να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με το πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια εκτός των ελεγχόμενων κλινικών δοκιμών και όταν αυτά βρίσκονται αντιμέτωπα με απρόβλεπτες μεταβλητές στην κοινωνία.
Η μελέτη της Χιλής εξέτασε την αποτελεσματικότητα του CoronaVac μεταξύ 10,5 εκατομμυρίων ανθρώπων, συμπεριλαμβάνοντας άτομα που έχουν εμβολιαστεί καθώς και εκείνα που δεν έχουν εμβολιαστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης