Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shell: Επενδύει στη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσω του δικτύου της

Shell: Επενδύει στη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσω του δικτύου της

Στόχος από τα 60.00 σημεία φόρτισης να φτάσει τα 2,5 εκατ. μέχρι το 2030

Τα ηλεκτρικά οχήματα θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στις προσπάθειες της Royal Dutch Shell για μείωση των εκπομπών των παραγώγων του άνθρακα, σύμφωνα με τον Huibert Vigeveno διευθυντή του πετρελαϊκού γίγαντα.
Τα ηλεκτρικά οχήματα παίζουν καθοριστικό ρόλο στη μείωση των επικίνδυνων ρύπων και η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει τις επενδύσεις της στο παγκόσμιο δίκτυο που σταθμών φόρτισης των αυτοκινήτων .
Ο πετρελαϊκός κολοσσός διαθέτει 60.000 σημεία φόρτισης στον κόσμο αυτή τη στιγμή πρόθεσή του είναι να φτάσει τις 500.000 έως το 2025 και 2,5 εκατομμύρια έως το 2030 σύμφωνα με τις δηλώσεις του υψηλόβαθμου στελέχους της Shell στο CNBC.
Ο πετρελαϊκός γίγαντας, ο οποίος αρκετές νομικές διαμάχες και καταδίκες για περιβαλλοντικά ατυχήματα, όπως διαρροές αγωγών πετρελαίου και πετρελαιοκηλίδες, έχει επιταχύνει τη στρατηγική του για να φτάσει το στόχο που έχει θέσει, να είναι μια επιχείρηση καθαρή από εκπομπές ρύπων έως το 2050.
Τον περασμένο μήνα, η Αρχή Αγοράς Ενέργειας της Σιγκαπούρης (EMA) και η Shell επιχορήγησαν έρευνα σε μια κοινοπραξία με επικεφαλής την Eigen Energy προκειμένου να αναπτυχθούν νέα πρατήρια στη χώρα που να είναι ενσωματωμένα με έξυπνες λύσεις διαχείρισης ενέργειας έως το 2022.
«Πριν από δύο χρόνια, το 2019 είχαμε το πρώτο μας σημείο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Σιγκαπούρη. Τώρα, διατίθεται ήδη στο ένα τρίτο του δικτύου μας», πρόσθεσε ο Vigeveno.

Επέκταση δικτύου στην Ευρώπη

Στην Ευρώπη, η εταιρεία συνεργάζεται ήδη με μεγάλους παίκτες στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.
Τον Ιανουάριο, η Shell ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αγοράσει το μεγαλύτερο δημόσιο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το Reuters. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία διαθέτει περισσότερα από 2.700 σημεία στη χώρα.
Η Shell στοχεύει επίσης να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία των πελατών μειώνοντας τους χρόνους φόρτισης σε σταθμούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Μείωση του χρόνου φόρτισης σε 10-20 λεπτά

Για τη μείωση του χρόνου φόρτισης από κάποιες ώρες σε μόλις 10-20 λεπτά έκανε λόγο επίσης το κορυφαίο στέλεχος της Shell, χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η Shell έχει ανακοινώσει ότι αυτή την περίοδο μελετά και επεξεργάζεται έξυπνες τεχνολογίες φόρτισης προκειμένου να τις ενσωματώσει στους ήδη υπάρχοντες ηλεκτρικούς σταθμούς φόρτισης που διαθέτει.

Προώθηση των βιοκαυσίμων

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία θα συνεχίσει να προωθεί τα βιοκαύσιμα καθώς αυξάνει τις προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, σύμφωνα με τον Vigeveno, ο οποίος πρόσθεσε ότι η εταιρεία κατέχει ήδη ισχυρή θέση στον τομέα των βιοκαυσίμων σε κοινοπραξία με τη Raizen, η οποία παράγει καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα από ζαχαροκάλαμο στη Βραζιλία.
Η Raizen αναλογεί στο 3% της παγκόσμιας παραγωγής βιοκαυσίμων. Και το στέλεχος της Shell ανέφερε ότι διαβλέπει πολλές ευκαιρίες για την πρώτη και τη δεύτερη γενιά βιοκαυσίμων.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης