Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι έδειξαν οι τελευταίες κινήσεις των insiders στη Wall Street - Έρχεται επιθετικό sell off

Τι έδειξαν οι τελευταίες κινήσεις των insiders στη Wall Street - Έρχεται επιθετικό sell off
Οι κινήσεις των insiders πριν από ένα χρόνο αποδείχθηκαν σωστές προς την κατεύθυνση της χρηματιστηριακής αγοράς
Ένα από τα πράγματα που παρακολουθούνται στενά στη Wall Street είναι οι κινήσεις των insiders.
Δηλαδή εκείνων που έχουν εσωτερικές πληροφορίες, καθώς συνδέονται με μια εταιρεία.
Κανείς δεν ξέρει περισσότερα για τις ανοδικές και πτωτικές εξελίξεις μιας επιχείρησης και την αποτίμησή της σε σχέση με αυτές τις εξελίξεις από τα κορυφαία στελέχη της εταιρείας.
Κάποιοι πιστεύουν ότι, ενώ η εσωτερική δραστηριότητα μπορεί μερικές φορές να είναι μια καλή ένδειξη των μελλοντικών μεταβολών των τιμών σε μεμονωμένες μετοχές στο σύνολο, πολλοί υποδηλώνουν ότι, παρόλο που μερικές φορές η αγορά εμπιστευτικών πληροφοριών μπορεί να είναι προβλέψιμη, η πώληση εσωτερικών πληροφοριών δεν είναι.
Και οι δύο αυτές θέσεις, ωστόσο, έρχονται σε αντίθεση με τα δεδομένα.

Τι δείχνει η εμπειρία

Όπως έχει αποδείξει ο Nejat Seyhun, Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, στο βιβλίο του Investment Intelligence, το συνολικό σύστημα πώλησης και αγοράς για συγκεκριμένες χρονικές περιόδους έχει πολύ καλό ιστορικό στην πρόβλεψη μελλοντικών αποδόσεων σε έναν τίτλο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, "το συνολικό εμπόριο εμπιστευτικών πληροφοριών προβλέπει τις συνολικές αποδόσεις των μετοχών".
Επιπλέον, "το συνολικό trading εμπιστευτικών πληροφοριών προβλέπει αλλαγές στη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη έως και δύο χρόνια μπροστά."
Επομένως, όχι μόνο οι insiders είναι καλύτεροι από εκείνους των στρατηγικών της αγοράς της Wall Street, αλλά είναι επίσης καλύτεροι οικονομολόγοι.
Σίγουρα, έχουμε δει αυτό το παιχνίδι τον τελευταίο χρόνο.
Οι κινήσεις των insiders πριν από ένα χρόνο αποδείχθηκαν σωστές προς την κατεύθυνση της χρηματιστηριακής αγοράς, την ανάκαμψη στις τιμές των μετοχών και την ανάκαμψη της οικονομίας μέχρι στιγμής.


Επιθετικές πωλήσεις

Ωστόσο, όταν εξετάζουμε τα πρόσφατα δεδομένα (παρέχονται από το InsideArbitrage.com), είναι αμέσως προφανές ότι τα ανώτατα στελέχη (μαζί με τους διευθυντές και το 10% των μετόχων) σπάνια ήταν τόσο επιθετικά στην πώληση, ή δεν ενδιαφέρονται να αγοράσουν όπως είναι σήμερα.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ευρήματα του Seyhun που αναφέρθηκαν παραπάνω, αυτή η σχετική ανοχή από την πλευρά των insiders φαίνεται να υποδηλώνει ότι οι τιμές των μετοχών είναι πιθανό να υπολείπονται της ευφορίας για το επόμενο έτος.
Επιπλέον, η οικονομία θα μπορούσε να αρχίσει να απογοητεύει και σε παρόμοιο χρονικό πλαίσιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης