Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Αθώος ο Lula – Μπορεί να βάλει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2022

Βραζιλία: Αθώος ο Lula – Μπορεί να βάλει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2022
Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε τις καταδικαστικές αποφάσεις κατά του Lula για διαφθορά
Σχετικά Άρθρα

Αθώος για τις εις βάρος του κατηγορίες περί διαφθοράς κρίθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Luiz Inacio Lula da Silva, ο οποίος πλέον μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2022.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας επιβεβαίωσε χθες Πέμπτη 15/4 την ακύρωση των καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος του Lula.
Με μεγάλη πλειοψηφία (8 ψήφοι υπέρ - 3 κατά) η ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου επικύρωσε την απόφαση του δικαστή Edson Fachinο οποίος είχε αποφανθεί στις αρχές Μαρτίου πως το δικαστήριο στην πολη Κουριτσίμπα (νότια) που είχε κρίνει ένοχο τον Lula σε δύο δίκες ήταν «αναρμόδιο».
Ο πρώην πρόεδρος (2003-2010) αποκτά έτσι το δικαίωμα να διεκδικήσει τρίτη θητεία κι αναμένεται να αναμετρηθεί με τον Bolsonaro στις προεδρικές εκλογές της επόμενης χρονιάς.
Ο Lula, 75 ετών, είχε κατηγορηθεί πως δωροδοκήθηκε για να ευνοήσει κατασκευαστικές εταιρείες να εξασφαλίσουν την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων, υπόθεση που συνδεόταν με τη γιγαντιαία βραζιλιάνικη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Petrobras, στο πλαίσιο μιας πολύ ευρύτερης έρευνας που είναι γνωστή στη Βραζιλία με την ονομασία Lava Jato («Πλύσιμο αυτοκινήτου εξπρές»).
Μάλιστα με τις κατηγορίες αυτές ο Lula καταδικάστηκε και αναγκάστηκε να περάσει 1,5 χρόνο στην φυλακή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης