Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Πυρά κατά Bolsonaro για covid – Η αποτυχημένη πολιτική του αιτία των χιλιάδων θανάτων

Βραζιλία: Πυρά κατά Bolsonaro για covid – Η αποτυχημένη πολιτική του αιτία των χιλιάδων θανάτων
Πάνω από 365.000 οι νεκροί στη Βραζιλία λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού
Σχετικά Άρθρα

Διευρύνονται τα πυρά κατά του προέδρου της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro όσον αφορά την πολιτική του για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Μετά τις επικρίσεις στο εσωτερικό της χώρας που οδήγησε τη Γερουσία να ανακοινώσει πως θα αρχίσει έρευνα για τυχόν λάθη και παραλείψεις της πολιτικής Bolsonaro, νέα πυρά εκτόξευσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, οι οποίοι κατηγόρησαν τον Bolsonaro ότι η αποτυχημένη απάντηση του στην πανδημία ήταν αυτή που οδήγησε σε χιλιάδες θανάτους.
Μάλιστα, τον κατηγορούν ότι αν είχε αντιμετωπίσει διαφορετικά την επιδημία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί χιλιάδες θάνατοι και να αποτραπεί η ανθρωπιστική κρίση που τώρα είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 3.560 ασθενείς ενώ επιβεβαιώθηκαν ακόμη 73.174 κρούσματα.
Συνολικά η Βραζιλία μετρά 365.444 θανάτους επί συνόλου 13.746.681 κρουσμάτων και είναι παγκοσμίως δεύτερη μετά τις ΗΠΑ όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων..
Είναι χαρακτηριστικό πως την περασμένη εβδομάδα πάνω από το ένα τέταρτο των θανάτων παγκοσμίως εξαιτίας της νόσου καταγράφηκαν στη Βραζιλία.
Η επιδημιολογική κατάσταση δεν σταματά να επιδεινώνεται, με τα νοσοκομεία να αναφέρουν ότι δεν διαθέτουν ζωτικής σημασίας φάρμακα για διασωληνωμένους ασθενείς και τις περισσότερες Πολιτείες της Βραζιλίας να τονίζουν ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν φτάσει ή πλησιάζουν να φτάσουν στα όριά τους.

Πολέμιος των περιοριστικών μέτρων ο Bolsonaro

Ο Bolsonaro υποτιμά από την αρχή της πανδημίας τη σοβαρότητα της υγειονομικής κρίσης, αντιτάσσεται στα lockdown και έχει πραγματοποιήσει μεγάλες εκδηλώσεις στις οποίες συχνά δεν φορά μάσκα.
Παράλληλα αντιτίθεται ανοιχτά στις Πολιτείες και στις τοπικές κυβερνήσεις που επιδιώκουν να επιβάλουν lockdown, λέγοντας ότι οι Βραζιλιάνοι πρέπει να συνεχίσουν τη ζωή τους κανονικά και ότι οι απώλειες θέσεων εργασίας είναι πιο επικίνδυνες από τον ιό.
Μόλις πρόσφατα δέχθηκε τα εμβόλια ως μια πιθανή λύση απέναντι στην πανδημία.
Η Γερουσία ετοιμάζεται να διενεργήσει έρευνα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς όσον αφορά την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, αυξάνοντας την πίεση στον πρόεδρο της Βραζιλίας.
«Πάνω από ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας της Covid-19, η αποτυχημένη αντίδραση στη Βραζιλία έχει προκαλέσει μια ανθρωπιστική καταστροφή.
Κάθε εβδομάδα καταγράφεται ένα ζοφερό νέο ρεκόρ θανάτων και λοιμώξεων - τα νοσοκομεία κατακλύζονται και ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη μια συντονισμένη κεντρική αντίδραση» υποστήριξε ο δρ. Χρήστος Χρίστου, πρόεδρος των Médecins Sans Frontières.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης