Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Η κατάσταση στην Ουκρανία δεν επηρεάζει το project του αγωγού Nord Stream 2

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Η κατάσταση στην Ουκρανία δεν επηρεάζει το project του αγωγού Nord Stream 2
Η υπουργός Άμυνας Ungret Krab-Karenbauer δήλωσε ανοιχτή σε ενδεχόμενο moratorium μεταξύ της Γερμανίας και των ΗΠΑ για την κατασκευή του αγωγού, δηλαδή υπέρ μιας προσωρινής αναστολής των εργασιών κατασκευής του
Σχετικά Άρθρα
Κανένα λόγο δεν βλέπει η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 να επηρεαστεί λόγω της επιδεινούμενης κατάστασης στην Ουκρανία, δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021.
«Αυτή η συζήτηση δεν θα οδηγήσει απαραίτητα σε αλλαγή της ρωσικής συμπεριφοράς. (...)
Πιστεύω ότι θα συνέβαινε το αντίθετο», δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Moratorium

Η υπουργός Άμυνας Ungret Krab-Karenbauer, των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), δήλωσε πάντως ανοιχτή σε ενδεχόμενο moratorium μεταξύ της Γερμανίας και των ΗΠΑ για την κατασκευή του σχεδόν ολοκληρωμένου αγωγού, δηλαδή υπέρ μιας προσωρινής αναστολής των εργασιών κατασκευής του.
«Μπορούμε να θέσουμε στον εαυτό σας αυτό το ερώτημα», είχε δηλώσει συγκεκριμένα την Τρίτη 13 Απριλίου 2021  μετά τη συνάντησή της με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ  Lloyd Austin.
Στην περίπτωση που ο αγωγός μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας μέσω της Βαλτικής Θάλασσας ολοκληρωνόταν, η Krab-Karenbauer τάχθηκε υπέρ του να εξαρτηθεί η λειτουργία του αγωγού από τη συμπεριφορά της Ρωσίας.

Ρήγμα με ΗΠΑ

Η ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 είναι ένα από τα κύρια σημεία διαφωνιών μεταξύ των ΗΠΑ και της Γερμανίας εδώ και χρόνια.
Η αλλαγή κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον στις αρχές του έτους δεν επέφερε καμία αλλαγή στο θέμα αυτό.
Οι ΗΠΑ φοβούνται ότι η Ευρώπη θα εξαρτάται σε ιδιατερα μεγάλο βαθμό από το ρωσικό αέριο και θέλει να σταματήσει το έργο με την επιβολή κυρώσεων.
Οι υποστηρικτές του project αντιτείνουν στους Αμερικανούς ότι επιδιώκουν απλώς καλύτερες ευκαιρίες διάθεσης για το υγροποιημένο αέριό τους στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης