Διεθνή

Ευχαριστήρια επιστολή Biden στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

Ευχαριστήρια επιστολή Biden στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

Για τη συμμέτοχή του στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Λευκός Οίκος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Ευχαριστήρια επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Λευκός Οίκος για την τιμήσει τα 200 χρόνια Ελληνικής Επανάστασης αλλά και για την προσευχή του με την οποία άνοιξε ο εορτασμός της γιορτής του Πάσχα (των δυτικών εκκλησιών) στον Λευκό Οίκο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου σε αυτές τις δύο εκδηλώσεις αποτελεί μια πραγματική τιμή για τον ίδιο, και ευχαρίστησε τον κ. Ελπιδοφόρο για την ηγετική του στάση που επέδειξε σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία. Όπως σημειώνει στην επιστολή του, «πολλοί άνθρωποι σε ολόκληρη την Αμερική και στον κόσμο αγωνίζονται αυτή τη στιγμή, και σε τέτοιες στιγμές, πρέπει να στηριχθούμε στην πίστη μας και στις οικογένειές μας. Είμαι ευγνώμων για τη συνεχή ηγεσία, τη δέσμευση και την έμπνευσή σας σε αυτές τις πρωτοφανείς στιγμές».

Στήρηξη των ευάλωτων ομάδων από την πανδημία

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής είχε προχωρήσει άμεσα στη σύσταση ταμείου για τον Covid με στόχο να στηρίξει οικονομικά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί από την πανδημία. Η βοήθεια δεν περιορίστηκε μόνο στα μέλη της εκκλησίας αλλά διατέθηκε και στους κατοίκους των ΗΠΑ.
Ο Joe Biden κλείνοντας αναφέρει ότι προσβλέπει στη μελλοντική συνεργασία με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο για την επίτευξη κοινών στόχων.
«Εσείς και εγώ γνωρίζουμε την ανθεκτικότητα του αμερικανικού λαού και τη βαθιά δύναμη της πίστης. Μετά από μια μακρά, σκοτεινή χρονιά, μπορούμε να δείξουμε για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να πετύχουμε αν εργαστούμε μαζί.
Ανυπομονώ να συνεχίσουμε το έργο μας στο μέλλον. Ο Θεός να σας ευλογεί. Παρακαλώ συνεχίστε να με κρατάτε στις προσευχές σας», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης