Διεθνή

EE: Δεν θα ανανεώσει τα συμβόλαια για εμβόλια των Johnson&Johnson και AstraZeneca

EE: Δεν θα ανανεώσει τα συμβόλαια για εμβόλια των Johnson&Johnson και AstraZeneca
Προτιμά να εστιάσει σε Pfizer και Moderna
Σχετικά Άρθρα

Αποφασισμένη να μην ανανεώσει τα συμβόλαια εμβολίων COVID-19 το επόμενο έτος με τις AstraZeneca και την Johnson & Johnson εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Stampa που επικαλείται πηγή του υπουργείου Υγείας της Ιταλίας, αναφέρει πως η Κομισιόν αποφάσισε να μην ανανεώσει τα συμβόλαια εμβολίων COVID-19 το επόμενο έτος με τις δύο αυτές εταιρείες.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συμφωνία με ηγέτες πολλών χωρών (της ΕΕ), αποφάσισε ότι τα συμβόλαια με τις εταιρείες που παράγουν εμβόλια ιογενούς φορέα, τα οποία ισχύουν για το τρέχον έτος, δεν θα ανανεωθούν μετά τη λήξη τους», αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο οποίο επισημαίνεται πως η Κομισιόν θα προτιμούσε να εστιάσει στα εμβόλια τεχνολογίας mRNA, όπως είναι των Pfizer/BioNTech και της Moderna.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει διευκρινίσεις από την Johnson & Johnson για την «εντελώς απροσδόκητη» ανακοίνωση της εταιρείας για καθυστερήσεις στην παράδοση εμβολίων της στην Ε.Ε, μετά την καταγραφή έξι σοβαρών περιπτώσεων θρομβώσεων κατόπιν της χορήγησης του εμβολίου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να ανασταλεί η χορήγηση του στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης