Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιήσεις Ρωσίας… με αποδέκτη και την Τουρκία: Μην πουλάτε όπλα στην Ουκρανία

Προειδοποιήσεις Ρωσίας… με αποδέκτη και την Τουρκία: Μην πουλάτε όπλα στην Ουκρανία
Επικρίσεις Lavrov και για την ανάπτυξη αμερικανικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα
Σχετικά Άρθρα

Να μην προμηθεύουν με όπλα την Ουκρανία κάλεσε τη διεθνή κοινότητα η Ρωσία, προειδοποίηση που φτάνει μέχρι την Τουρκία.
Την ώρα που κλιμακώνεται και πάλι η σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των φιλορώσων αυτονομιστών, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov ζήτησε να μην προμηθεύουν με οπλισμό την Ουκρανία.
«Προτρέπουμε όλες τις υπεύθυνες χώρες με τις οποίες επικοινωνούμε - και η Τουρκία είναι μια από αυτές - να αναλύσουν (...) την κατάσταση και τις διαρκείς πολεμοχαρείς ανακοινώσεις του καθεστώτος στο Κίεβο και τις καλούμε να αποθαρρύνουν τους μιλιταριστικούς του πόθους» υποστήριξε ο Lavrov κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Αίγυπτο.
Σημειώνεται πως η Τουρκία έχει συνάψει συμφωνία με την Ουκρανία για τις παραδόσεις οπλισμένων UAVs (τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών) ενώ έχει ήδη παραδώσει έξι από τον περασμένο Δεκέμβριο, μαζί με πυρομαχικά και την παράδοση περιπολικών πλοίων.
Παράλληλα ο Lavrov έκανε λόγο και για τη φερόμενη ανάπτυξη αμερικανικών πολεμικών στη Μαύρη Θάλασσα, τονίζοντας πως δεν έχει δοθεί απάντηση στο ερώτημα τι ακριβώς θέλουν εκεί τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, χιλιάδες χιλιόμετρα από τις αμερικανικές ακτές.
«Διατυπώνονται ερωτήματα για το τι κάνει η Ρωσία στα σύνορα με την Ουκρανία.
Η απάντηση είναι πολύ απλή.
Ζούμε εκεί πέρα, είναι η χώρα μας.
Τι ακριβώς όμως κάνουν οι ΗΠΑ με τα πολεμικά πλοία τους και τους στρατιώτες τους στην Ουκρανία, χιλιάδες χιλιόμετρα από την επικράτειά τους;» διερωτήθηκε ο Lavrov.
Σύμφωνα με την Τουρκία, οι ΗΠΑ της επέδωσαν ειδοποίηση για τη διέλευση πολεμικών πλοίων από τα στενά της Μαύρης Θάλασσας μέχρι την 4η Μαΐου.
3_1.png
Προειδοποίηση G7

Και ενώ κλιμακώνονται και πάλι οι συρράξεις στην ανατολική Ουκρανία.
Μάλιστα η G7 κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει τις προκλήσεις στη συνοριακή γραμμή με την Ουκρανία, με τους ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Μ. Βρετανίας να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία και στην Κριμαία.
Σε ανακοινωθέν της G7 αναφέρεται πως «αυτές οι ευρείας κλίμακας στρατιωτικές κινήσεις χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια προειδοποίηση, αποτελούν απειλητικές και αποσταθεροποιητικές ενέργειες».
Υπενθυμίζεται πως οι περιφέρειες Λουγκάνσκ και Ντανιέτσκ, κατά μήκος των συνόρων Ουκρανίας-Ρωσίας, ελέγχονται από φιλορώσους αυτονομιστές από το 2014.
Κατά εκτιμήσεις του ΟΗΕ, στον πόλεμο έχουν σκοτωθεί πάνω από 13.000 άνθρωποι.
Από την αρχή της χρονιάς έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 50 θάνατοι, παρότι θεωρητικά παραμένει σε ισχύ η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης