Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Καμία προσπάθεια να υπονομευθούν οι συζητήσεις για τα πυρηνικά με το Ιράν δεν θα γίνει αποδεκτή

ΕΕ: Καμία προσπάθεια να υπονομευθούν οι συζητήσεις για τα πυρηνικά με το Ιράν δεν θα γίνει αποδεκτή

«Οι περιστάσεις του συμβάντος (στη μονάδα της Νατάνζ) πρέπει να αποσαφηνιστούν πολύ σύντομα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Josep Borrell, Peter Stano

Σχετικά Άρθρα

Κάθε προσπάθεια να υπονομευθούν οι συζητήσεις που διεξάγονται στη Βιέννη με το Ιράν σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμά του απορρίπτει η Ευρωπαϊκή Ένωση και απαιτεί διευκρινίσεις για το συμβάν στη μονάδα εμπλουτισμού ουρανίου της Νατάνζ, δήλωσε εκπρόσωπος του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021.
«Κάθε προσπάθεια να υπονομευθούν οι συζητήσεις που διεξάγονται στη Βιέννη πρέπει να απορριφθεί», δήλωσε ο Peter Stano σε συνέντευξη Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος πρόσθεσε πως «οι περιστάσεις του συμβάντος (στη μονάδα της Νατάνζ) πρέπει να αποσαφηνιστούν πολύ σύντομα».

Επαλήθευση γεγονότων

«Δεν έχει αποδοθεί επίσημα η ευθύνη για το συμβάν.
Πρέπει να αποσαφηνιστούν οι περιστάσεις, γιατί υπάρχουν διάφορες ερμηνείες.
Μόλις επαληθευθούν τα γεγονότα, η ΕΕ θα αποφασίσει μια επιλογή δράσεων που πρέπει να αναληφθούν», εξήγησε.
Το Ιράν κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση εναντίον της μονάδας του και υποσχέθηκε «εκδίκηση» την κατάλληλη στιγμή.

Επιστροφή

Έπειτα από μια πρώτη συνεδρία συζητήσεων την περασμένη εβδομάδα, οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να επαναληφθούν αυτήν την εβδομάδα στη Βιέννη, στην Αυστρία, στην προσπάθεια να επανέλθουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, και να πειστεί παράλληλα η Τεχεράνη να επανέλθει στην τήρηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε και έχει παραβιάσει.

Ευρώπη

«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», επέμεινε ο εκπρόσωπος.
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell και η ομάδα του συντονίζουν τις συζητήσεις στο πλαίσιο της κοινής επιτροπής του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (η συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που υπογράφηκε το 2015).
«Η συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα είναι πολύ σημαντική για τη σταθερότητα της περιοχής και μια διπλωματική λύση πρέπει να εξευρεθεί», επέμεινε ο Peter Stano.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης