Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στάση αναμονής στις αγορές ενόψει εταιρικών αποτελεσμάτων - Πτώση -0,16% για Dow Jones

Στάση αναμονής στις αγορές ενόψει εταιρικών αποτελεσμάτων - Πτώση -0,16% για Dow Jones

Μικρές απώλειες στη Wall λίγο πριν την έναρξη της περιόδου των αποτελεσμάτων

Σχετικά Άρθρα
Με μικρές απώλειες κινήθηκαν σήμερα 12/4 οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τα ρεκόρ της προηγούμενης Παρασκευής, με τους επενδυτές να υιοθετούν στάση αναμονής ενόψει ενός μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων τις επόμενες εβδομάδας.

Οι επενδυτές ετοιμάζονται για την περίοδο των αποτελεσμάτων α' τριμήνου με τις προσδοκίες να είναι για ένα ισχυρό τρίμηνο με ώθηση από την ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας.
Πολλές από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων οι Goldman Sachs και JPMorgan Chase θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους αυτή την εβδομάδα για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου.
Υποχωρούν σήμερα οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς ο Πρόεδρος της Fed, J. Powell επανέλαβε την δέσμευση της κεντρικής τράπεζας να διατηρήσει τη νομισματική πολιτική της.
Ειδικότερα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 1,646% ενώ η απόδοση του 30ετούς υποχώρησε στο 2,313%.

O δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες -0,16% στις 33.745,4 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε -0,02% στις 4.127,99 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq σημείωσε πτώση -0,36% στις 13.850 μονάδες

«Νομίζω ότι είναι πολύ απίθανο να αυξήσουμε τα επιτόκια μέσα στο 2021», δήλωσε ο Powell σε χθεσινή του συνέντευξη, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC.
«Είμαι σε θέση να εγγυηθώ ότι η Fed θα κάνει ό, τι μπορεί για να στηρίξει την οικονομία για όσο διάστημα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η ανάκαμψη», πρόσθεσε.
Ανέφερε επίσης ότι η οικονομία φαίνεται να είναι σε ένα σημείο καμπής, με την ισχυρή ανάπτυξη να έρχεται τώρα και την αδυναμία που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού «να είναι πια πίσω μας».
Οι επενδυτές έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους και στις εξελίξεις αναφορικά με το πακέτο υποδομών του προέδρου των ΗΠΑ, J. Biden γνωστό ως American Jobs Plan.
Σημειώνεται πως ο Biden πρόκειται να συναντηθεί με μέλη του Κογκρέσου, σε μια προσπάθεια να βρει υποστήριξη για το πακέτο υποδομών ύψους 2 τρισ. δολαρίων.
Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει την εταιρεία αναγνώρισης ομιλίας Nuance Communications για 56 δολάρια ανά μετοχή, περίπου 23% πάνω από την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής.
Η συμφωνία θα κοστίσει στον κολοσσό πληροφορικής περίπου 19,7 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Microsoft αποδεικνύει έμπρακτα ότι συνεχίζει την στρατηγική της περαιτέρω ανάπτυξής της μέσω των εξαγορών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες για την απόκτηση της εφαρμογής συνομιλίας Discord για περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια.
Να σημειωθεί ότι, η Microsoft προσπάθησε να αγοράσει την αμερικανική επιχείρηση της TikTok πέρυσι για περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια πριν καταπέσει τελικά η συμφωνία.
Η United Airlines ανακοίνωσε ότι αναμένει τα έσοδα α΄ τριμήνου να μειωθούν κατά 66%, εκτίμηση που βρίσκεται κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των προηγουμένων εκτιμήσεων, λόγω της βελτίωσης της ζήτησης για ταξίδια στο εσωτερικό.
Η εταιρεία αναμένει τώρα ότι τα έσοδα α΄ τριμήνου θα μειωθούν 66% στα 3,2 δισ. δολάρια, έναντι της αντίστοιχης περιόδου το 2019.

Ανοίγει η Μ. Βρετανία - Κάτω από το 0,004% των εμβολιασθέντων κατά covid με σοβαρές παρενέργειες

Ένα ακόμα βήμα προς την κανονικότητα κάνει από σήμερα Δευτέρα 12/4 η Μεγάλη Βρετανία, η οποία έχει καταφέρει να εμβολιάσει περίπου 40 εκατομμύρια πολίτες, πολύ περισσότερους δηλαδή από το μισό πληθυσμό της, τη στιγμή που μελέτη στις ΗΠΑ αναφέρει πως λιγότερο από το 0,004% όσων έχουν εμβολιαστεί, εμφανίζει σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες.
Η Μ. Βρετανία, μια από τις χώρες που πρωταγωνιστούν στο ρυθμό των εμβολιασμών, προχωρά από σήμερα 12/4 στο άνοιγμα καταστημάτων, κομμωτηρίων, γυμναστηρίων και παμπ, κάνοντας όπως είπε ο πρωθυπουργός Boris Johnson, «ένα μεγάλο βήμα» προς την ελευθερία από τους περιορισμούς, ενώ στις ΗΠΑ όλα είναι έτοιμα για τον εμβολιασμό όλων των ενήλικων πολιτών άνω των 16 ετών.
Την ίδια στιγμή, η Ευρώπη, η οποία επιμένει στα περιοριστικά μέτρα και στα lockdown, αναμένεται να αρχίσει και αυτή από τις επόμενες εβδομάδες να επιταχύνει τους εμβολιασμούς προσδοκώντας ότι έως τα μέσα Ιουλίου, θα έχει καταφέρει να εμβολιάσει το 70% του πληθυσμού της.
Δραματική είναι η κατάσταση στην Βραζιλία, στην Ινδία η πορεία της πανδημίας τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη μια και εδώ και περίπου μια εβδομάδα καταγράφει καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων ενώ στην Κίνα, οι αρχές προσανατολίζονται στο να χορηγούν διαφορετικά εμβόλια στους πολίτες σε μια προσπάθεια να επιτύχουν τη μέγιστη δυνατή προστασία.

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Με πτώση έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκές αγορές, την  ώρα που οι διεθνείς αγορές αναζητούν κατεύθυνση μετά τα ιστορικά υψηλά που καταγράφηκαν σε ορισμένους κλάδους την περασμένη εβδομάδα.
Την Τετάρτη θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου οι Goldman Sachs, JP Morgan, Wells Fargo.
Τη θέση ότι η οικονομία της Ευρωζώνης δεν θα χρειαστεί περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα και ότι οι πρώτες εκταμιεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης θα γίνουν εντός του καλοκαιριού, διατύπωσε ο Klaus Regling, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Σταθερότητας (ESM), σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021.
«Το Ταμείο Ανάκαμψης θα είναι έτοιμο εγκαίρως.
Ουδέποτε υπήρχε προσδοκία ότι τα χρήματα θα εκταμιευτούν πριν από τα μέσα του 2021» τόνισε, μιλώντας στο Bloomberg TV, απορρίπτοντας τις ανησυχίες περί καθυστερήσεων που διατύπωσαν πρόσφατα αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας.
Σημείωσε δε, ότι η όλη διαδικασία θα είχε κυλήσει γρηγορότερα, αν δεν απαιτούταν η έγκριση του ευρωπαϊκού σχεδίου από τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ευρωζώνη: Στο +3% ο τζίρος του λιανεμπορίου τον Φεβρουάριο του 2021

Αύξηση 3% σημείωσε ο τζίρος του λιανικού εμπορίου στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο του 2021, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.
Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο όγκος του λιανικού εμπορίου αυξήθηκε 2,9%, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τον Ιανουάριο του 2021, ο όγκος του λιανικού εμπορίου μειώθηκε κατά 5,2% στη ζώνη του ευρώ και κατά 4,6% στην ΕΕ.

Πτώση στην Ασία - «Βουτιά» 3,4% στην Ινδία λόγω πανδημίας

Πτώση κατέγραψαν οι αγορές της Ασίας, εν όψει της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ.
Ο Asia Dow υποχώρησε -0,6% στις 3.986 μονάδες.
Ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο, έκλεισε με πτώση -0,77%, στις 29.538 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 1.954 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε -0,9% στις 28.433 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite κατέγραψε απώλειες -1% στις 3.412 μονάδες.
Η μετοχή της Alibaba σημείωσε άλμα έως 16% παρά το πρόστιμο-ρεκόρ ύψους 18 δισ. γουάν (2,75 δισ. δολαρίων) που της επέβαλε η Κίνα.
Ο Sensex σημείωνε βουτιά -3,4% στις 47.915 μονάδες, καθώς η Ινδία πλήττεται σφόδρα από την πανδημία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης