Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξαγορά-μαμούθ 19,7 δισ. δολ. από τη Microsoft

Εξαγορά-μαμούθ 19,7 δισ. δολ. από τη Microsoft

Στο στόχαστρο η Nuance Communications – Φήμες και για συμφωνία ύψους 10 δισ. δολ. με τη Discord

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει την εταιρεία αναγνώρισης ομιλίας Nuance Communications για 56 $ ανά μετοχή, περίπου 23% πάνω από την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής. Η συμφωνία θα κοστίσει στον κολοσσό πληροφορικής περίπου 19,7 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Microsoft αποδεικνύει έμπρακτα ότι συνεχίζει την στρατηγική της περαιτέρω ανάπτυξής της μέσω των εξαγορών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες για την απόκτηση της εφαρμογής συνομιλίας Discord για περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Να σημειωθεί ότι, η Microsoft προσπάθησε να αγοράσει την αμερικανική επιχείρηση της TikTok πέρυσι για περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια πριν καταπέσει τελικά η συμφωνία.

Το μεγαλύτερο deal μετά το LinkedIn

Η εξαγορά Nuance αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη εξαγορά της Microsoft από τότε που αγόρασε το LinkedIn για περισσότερα από 26 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016. Τον περασμένο μήνα, η Microsoft ολοκλήρωσε την απόκτηση της εταιρείας παιχνιδιών Zenimax ύψους 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι μετοχές της Nuance σημείωσαν άνοδο 21% στη διαπραγμάτευση της αγοράς πριν από τη Δευτέρα. Οι μετοχές της Microsoft κινήθηκαν κι αυτές σε θετικό επίπεδο.
Η Nuance θα ευθυγραμμιστεί με το τμήμα της επιχείρησης της Microsoft που εξυπηρετεί επιχειρήσεις και κυβερνήσεις. Η Nuance αντλεί έσοδα με την πώληση εργαλείων για την αναγνώριση και τη μεταγραφή ομιλίας σε ιατρικές επισκέψεις, κλήσεις εξυπηρέτησης πελατών και φωνητικά μηνύματα. Στην ανακοίνωσή της, η Microsoft δήλωσε ότι η τεχνολογία της Nuance θα χρησιμοποιηθεί για να αυξήσει τα προϊόντα cloud της Microsoft για υγειονομική περίθαλψη, τα οποία κυκλοφόρησαν πέρυσι.

Στο στόχαστρο και της Apple

Η Nuance εμφάνισε καθαρά έσοδα 7 εκατομμυρίων δολαρίων σε συνολικά έσοδα περίπου 346 εκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο του 2020. Ιδρύθηκε το 1992 και απασχολεί 7.100 υπαλλήλους.
Η Microsoft δήλωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Nuance, Mark Benjamin θα παραμείνει στην εταιρεία και θα αναφέρει στον Scott Guthrie, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις cloud και τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft.
Η Nuance έχει μεγάλη φήμη για την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής και ήταν στο στόχαστρο τεχνολογικών κολοσσών όπως η Apple, η Microsoft και άλλοι για αρκετά χρόνια. Η Microsoft έχει ήδη ενσωματωμένη φωνητική αναγνώριση σε πολλά από τα προϊόντα της, αλλά πρόσφατα έκλεισε ορισμένα προϊόντα με τον βοηθό φωνής Cortana.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης