Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε έξαρση η covid στη Λατινική Αμερική – Επίκεντρο της πανδημίας η Βραζιλία

Σε έξαρση η covid στη Λατινική Αμερική – Επίκεντρο της πανδημίας η Βραζιλία
Μόλις στο 50,7% η αποτελεσματικότητα του κινεζικού εμβολίου CoronaVac κατά της βραζιλιάνικης παράλλαξης του ιού
Σχετικά Άρθρα

Θερίζει ο κορωνοϊός στη Βραζιλία, η οποία πλέον αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας παγκοσμίως καθώς είναι σε έξαρση κρούσματα και θάνατοι.
Όπως έγινε γνωστό, τις προηγούμενες 24 ώρες άλλοι 1.803 ασθενείς υπέκυψαν ενώ αναφέρθηκαν και περισσότερα από 37.000 κρούσματα.
Η Βραζιλία μετρά πάνω από 353.000 νεκρούς και πάνω από 13 εκατομμύρια μολύνσεις, τη στιγμή που υπάρχουν φόβοι πως ο Απρίλιος θα εξελιχθεί στον πλέον θανατηφόρο μήνα από την έναρξη της πανδημίας μια και οι μολύνσεις αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς λόγω της εξάπλωσης της βραζιλιάνικης παράλλαξης του ιού, της απουσίας μιας εθνικής στρατηγικής αντιμετώπισης της επιδημίας αλλά και της κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας.
Μάλιστα έρευνα δείχνει πως το κινεζικό εμβόλιο CoronaVac, στο οποίο βασίζονται οι εμβολιασμοί στην Βραζιλία, είναι αποτελεσματικό κατά μόλις 50,7% έναντι της βραζιλιάνικης παραλλαγής του ιού.
Το ινστιτούτο βιοϊατρικής Butantan, το οποίο δοκίμασε και πλέον παράγει το εμβόλιο CoronaVac της κινεζικής Sinovac Biotech Ltd, ανέφερε ότι μελέτη που διεξήγαγε έδειξε πως το προϊόν αυτό έχει αποτελεσματικότητα 50,7% έναντι της P1 και της λιγότερη διαδεδομένης παραλλαγής P2.
Κατά το Butantan, εάν η δεύτερη δόση καθυστερεί να χορηγηθεί κατά πάνω από δύο εβδομάδες, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου αυξάνεται στο 62,3%.
Το εμβόλιο έχει ωστόσο αποτελεσματικότητα από 83,7% ως 100% στην αποτροπή του κινδύνου οι άνθρωποι που μολύνονται να χρειαστούν ιατρική φροντίδα, υπέδειξε η μελέτη.

Αύξηση κρουσμάτων στην Χιλή

Πέρα από τη Βραζιλία, αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται και στις περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Στην Χιλή, το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 7.945 κρούσματα ενώ υπέκυψαν 133 ασθενείς.
Συνολικά η Χιλή μετρά 24.346 νεκρούς επί συνόλου 1.076.499 μολύνσεων.
Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 15% τις τελευταίες 14 ημέρες και μόνο 7 περιφέρειες κατέγραψαν μείωση των μολύνσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης