Διεθνή

Nehammer ( ΥΠΕΣ Αυστρίας): Η ΕΕ δεν δέχεται εκβιασμούς από τον Erdogan στο προσφυγικό

Nehammer ( ΥΠΕΣ Αυστρίας): Η ΕΕ δεν δέχεται εκβιασμούς από τον Erdogan στο προσφυγικό
Δεν υπάρχει εναλλακτική από τη συνεργασία ΕΕ - Τουρκίας στο προσφυγικό ζήτημα, αναγνωρίζει πάντως η Βιέννη
Σχετικά Άρθρα

Στη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία στο προσφυγικό ζήτημα δεν υπάρχει «εναλλακτική», θεωρεί ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Karl Nehammer, «ακόμη και εάν αυτό είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», όπως επισήμανε ο ίδιος σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση.
Κατά την άποψή του, ο Τούρκος πρόεδρος, γνωρίζει ότι εδώ αυτός έχει μία «θέση-κλειδί» και χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες «επανειλημμένα ως κεφάλαιο» για να ενισχύσει τη διαπραγματευτική του θέση.
Επομένως, σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Εσωτερικών, κανείς χρειάζεται και τα δύο - συνομιλίες και τη «σαφήνεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -, ότι δεν δεχόμαστε εκβιασμούς».
Η σκληρή γραμμή Kurz

Εκβιαστικές επιδιώξεις της Τουρκίας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο προσφυγικό ζήτημα, έχει απορρίψει κατηγορηματικά, επανειλημμένα στο παρελθόν, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz
Εξαιτίας της προκλητικής στάσης της Άγκυρας σε διάφορα θέματα, όπως τελευταία στην Ανατολική Μεσόγειο, ο καγκελάριος ζητά την επιβολή κυρώσεων, ενώ πάγια είναι η θέση του, εδώ και χρόνια, για την ανάγκη οριστικής διακοπής των διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης