Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: H Le Pen κερδίζει έδαφος έναντι του Macron ενόψει των προεδρικών εκλογών το 2022

Γαλλία: H Le Pen κερδίζει έδαφος έναντι του Macron ενόψει των προεδρικών εκλογών το 2022
Η αρχηγός του κόμματος «Εθνικός Συναγερμός» αναδεικνύεται πρώτη σε έξι από τα 10 σενάρια στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, στην πρόθεση ψήφου

Η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Marine Le Pen αυξάνει τις πιθανότητές της να κερδίσει τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2022, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop-Fiducial που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Le Journal du Dimanche.
Η αρχηγός του κόμματος «Εθνικός Συναγερμός» αναδεικνύεται πρώτη σε έξι από τα 10 σενάρια στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, στην πρόθεση ψήφου.
Στη συνέχεια, ηττάται στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 46% έναντι 54% του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron.

Ισχυρή δυναμική

«Τα στοιχεία αυτά αντικατοπτρίζουν την ισχυρή δυναμική της Le Pen καθώς και τις δυσκολίες του Macron στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης», ανέφερε ο Frederic Dabi, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ifop στη γαλλική εφημερίδα.
«Ποτέ πριν, με μόνο ένα χρόνο πριν από τις εκλογές, υποψήφιος του Εθνικού Συναγερμού είχε τέτοια αποτελέσματα», συμπλήρωσε.
Ο Macron προσπαθεί να κερδίσει εκ νέου τμήματα των Γάλλων ψηφοφόρων καθώς η χώρα του αντιμετωπίζει ένα νέο κύμα μολύνσεων με τον συνολικό αριθμό των νεκρών της πανδημίας να πλησιάζει τους 100.000.
Ο Γάλλος πρόεδρος επέβαλε πανεθνικό lockdown στις 3 Απριλίου και ενώ καθυστερούσε την απόφαση για εβδομάδα, αναφέρει το Bloomberg.

Χάνει έδαφος ο Macron

Τις πολιτικές Macron εγκρίνει μόλις το 33% των Γάλλων πολιτών , σύμφωνα με δημοσκόπηση της Elabe που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα.
Το 63% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύονται τον Macron, ποσοστό αυξημένο κατά 3 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα.
Η δημοσκόπηση της Ifop-Fiducial καταδεικνύει ότι ο Macron λαμβάνει 23% -28% των ψήφων στον πρώτο γύρο, έναντι 25% -27% της Le Pen, που σημαίνει ότι θα κέρδιζε σε ένα μόνο σενάριο.
46_1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης