Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Putin φτιάχνει μια μυστική και πανίσχυρη στρατιωτική βάση στην Αρκτική - Ποια επικίνδυνα όπλα κρύβει εκεί

Ο Putin φτιάχνει μια μυστική και πανίσχυρη στρατιωτική βάση στην Αρκτική - Ποια επικίνδυνα όπλα κρύβει εκεί

Ένα θρίλερ συνομωσίας στο οποίο εμπλέκονται πανίσχυρα στρατιωτικά και επενδυτικά Funds

Η Ρωσία δημιουργεί μια πανίσχυρη και άκρως μυστική στρατιωτική βάση στην Αρκτική την οποία για πρώτη φορά εντόπισαν οι δορυφόροι του Αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN, με τη βοήθεια της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών στον κόσμο την AT&T στον όμιλο της οποίας ανήκει το δίκτυο.
Η αποκάλυψη ότι οι ρώσοι «χτίζουν» μια μυστική στρατιωτική βάση στην παγωμένη Αρκτική, για την οποία ουδέποτε έκαναν λόγο, έχει προκαλέσει ερωτηματικά για το τι ακριβώς κρύβει ο Putin εκεί.
Για πρώτη φορά αναφορά στο θέμα έκανε ο δημοσιογράφος Phil Butler στις 18 Μαρτίου 2021 σε άρθρο του στην ιστοσελίδα NEO (New Eastern Outlook) ενώ στις 5 Απριλίου το δημοσίευμα του επιβεβαιώθηκε και από τον Nick Paton Walsh του CNN, ο οποίος αποκάλυψε και φωτογραφικό υλικό από τους δορυφόρους.


russia_base_artic.jpg

Η Ρωσία φέρεται να κρύβει σύγχρονα όπλα όπως την τορπίλη Poseidon 2M39

«Η Ρωσία συγκεντρώνει μια άνευ προηγουμένου στρατιωτική δύναμη στην Αρκτική!» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Phil Butler ο οποίος εκτιμά ότι γνώστες είναι επίσης ο Warren Buffet, ο Όμιλος Vanguard, η BlackRock, επενδυτικοί οίκοι που έχουν πρόσβαση στα αρχεία της AT&T, αλλά και Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ.
Κατά τον Butler, η Ρωσία κρύβει στην Αρκτική την τορπίλη Poseidon 2M39 την οποία δυτικοί ειδικοί εκτιμούσαν ότι η Ρωσία δεν θα λειτουργούσαν ποτέ.
Το CNN ωστόσο έχει δορυφορικές εικόνες ύποπτων ρωσικών εξοπλισμών που μοιάζουν με τα εξοπλιστικά που χρησιμοποίησε η ΕΣΣΔ στη δεκαετία του '60. Στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο Putin τοποθετεί αυτά τα παλιά συστήματα για να κρύψει τα καινούργια που τοποθετούνται δίπλα σε αυτά.
Μια τακτική που έχει εφαρμόσει και στην περίπτωση με τα παλιά βομβαρδιστικά Tu-95 που σταθμεύουν ακριβώς δίπλα σε μερικά από τα πιο φοβερά πυρηνικά όπλα του Vladimir Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης