Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Παράταση του χρόνου μεταξύ των δύο δόσεων εμβολίων τύπου mRNA

Γαλλία: Παράταση του χρόνου μεταξύ των δύο δόσεων εμβολίων τύπου mRNA
«Αυτό θα μας επιτρέψει να εμβολιάσουμε πιο γρήγορα χωρίς να μειώνεται η προστασία», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Υγείας, Olivier Véran

Από τις 14 Απριλίου η Γαλλία θα παρατείνει την περίοδο μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης εμβολίων τύπου mRNA κατά της Covid -19, σε έξι από τέσσερις εβδομάδες, σε μια προσπάθεια να επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Olivier Véran, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Journal du dimanche (JDD).
«Αυτό θα μας επιτρέψει να εμβολιάσουμε πιο γρήγορα χωρίς να μειώνεται η προστασία», δήλωσε ο Olivier Véran.
Στη Γαλλία, δύο εμβόλια τύπου mRNA, το ένα των Pfizer/ΒioNTech και το άλλο της Moderna, έχουν λάβει έγκριση για χρήση, ενώ σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γάλλος υπουργός, από τη Δευτέρα το εμβόλιο της AstraZeneca θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους ανθρώπους άνω των 55 ετών και όχι μόνο σε άτομα με σοβαρές προϋπάρχουσες παθήσεις.

Από τη Δευτέρα 12/4 ο εμβολιασμός όσων είναι άνω των 55 ετών

Ανοιχτός θα είναι από τη Δευτέρα 12/4 ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 σε όλους τους Γάλλους που είναι ηλικίας 55 ετών και άνω, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, στη συνέντευξή του στην Journal du dimanche.
Όπως εξήγησε, αυτό είναι δυνατό χάρη στα δύο εμβόλια, αυτό της AstraZeneca, το οποίο "ήδη από αύριο θα μπορούν άνευ όρων να κάνουν όλοι οι Γάλλοι που είναι άνω των 55 ετών" και αυτό της Johnson & Johnson, που θα παραδοθεί από αύριο στη Γαλλία, το οποίο προτείνεται "σε όλους όσοι είναι άνω των 55 ετών άνευ όρων".
Από τις 19 Μαρτίου η Γαλλία ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου της βρετανοσουηδικής φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca σε όσους είναι άνω των 55 ετών, έπειτα από σπάνιες περιπτώσεις εμφάνισης θρόμβων αίματος σε εμβολιασθέντες, ενώ στις 12/3 ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson.
Σύμφωνα με τον Olivier Véran, η πρώτη παρτίδα που θα παραδοθεί θα αποτελείται από "200.000 δόσεις" και αυτό θα γίνει "μια εβδομάδα νωρίτερα".
Κάνοντας αναφορά στα άλλα δύο εμβόλια που έχουν λάβει έγκριση στη Γαλλία, υπενθύμισε "την ανακοίνωση της επέκτασης της εκστρατείας εμβολιασμού με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna σε όλους όσοι είναι άνω των 60 ετών από τις 16 Απριλίου".


Η εικόνα της πανδημίας

Στη Γαλλία ο ημερήσιος αριθμός μολύνσεων Covid-19 εξακολουθεί να είναι κατά μέσο όρο περίπου 40.000 και η χώρα θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως θα ξεπεράσει το όριο των 100.000 θανάτων την επόμενη εβδομάδα.
Ο Olivier Véran ανέφερε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι το τρίτο πανεθνικό lockdown που επιβλήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο έχει αρχίσει να επιβραδύνει το ποσοστό μολύνσεων.
«Αυτό παραμένει πολύ υψηλό», δήλωσε ο υπουργός Υγείας στην JDD. «Μπορούμε να αναμένουμε ότι μετά την περίοδο σταθεροποίησης θα έρθει η πτώση. Αλλά για αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε», κατέληξε ο Olivier Véran.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης