Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Merkel με νόμο παρακάμπτει τα κρατίδια για να επιβάλλει lockdown σε ολόκληρη τη Γερμανία

H Merkel με νόμο παρακάμπτει τα κρατίδια για να επιβάλλει lockdown σε ολόκληρη τη Γερμανία
Η Merkel προχωρεί σε αυτήν αμφιλεγόμενη κίνηση, αφού έγινε φανερό ότι τα 16 κρατίδια της χώρας δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε κοινό έδαφος
Σχετικά Άρθρα

Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel έχει επεξεργαστεί νομοσχέδιο, το οποίο μετατοπίζει την εξουσία σε ομοσπονδιακό επίπεδο από τα κρατίδια, προκειμένου να επιβάλει περιορισμούς για τον Covid σε ολόκληρη τη χώρα
Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 μ.μ. έως τις 5 π.μ. σε περιοχές όπου το εβδομαδιαίο ποσοστό λοιμώξεων επτά ημερών ξεπερνά τα 100 κρούσματα ανά 100.000 άτομα για τρεις συνεχόμενες ημέρες.
Όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα θα πρέπει να κλείσουν και οι εταιρείες θα πρέπει να υποβάλλουν τους υπαλλήλους δύο φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο 13 σελίδων, όπως αναφέρει αποκλειστικά το Bloomberg.
Τα σχολεία θα κλείσουν εκ νέου σε περιοχές όπου το ποσοστό συχνότητας των κρουσμάτων είναι άνω των 200.

Δεν βρέθηκε κοινός τόπος με τα κρατίδια

Η Merkel προχωρεί σε αυτήν αμφιλεγόμενη κίνηση, αφού έγινε φανερό ότι τα 16 κρατίδια της χώρας δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε κοινό έδαφος.
Ενώ οι ηγέτες των κρατιδίων ενδέχεται να προσπαθήσουν να χαλαρώσουν ορισμένα από τα μέτρα πριν από την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου στο νομοσχέδιο την Τρίτη (13/4), το Κοινοβούλιο θα μπορούσε να εγκρίνει τον νέο νόμο την επόμενη Παρασκευή (16/4).
Το μεγαλύτερο εμπόδιο της πρότασης είναι πιθανότατα η ψηφοφορία στην Άνω Βουλή, όπου εκπροσωπούνται οι κυβερνήσεις των κρατιδίων και ο κυβερνητικός συνασπισμός της Merkel δεν έχει πλειοψηφία.
Η Merkel και οι περιφερειακοί πρωθυπουργοί συγκρούονται για τα περιοριστικά μέτρα από την έναρξη της πανδημίας και ορισμένοι απέτυχαν να επιβάλουν κανόνες που έχουν συμφωνηθεί με την καγκελάριο.
Οι τακτικές συναντήσεις για τη χάραξη πολιτικής έχουν μερικές φορές καθυστερήσει, αφήνοντας τους πολίτες σε σύγχυση σχετικά με τα μέτρα που ισχύουν για το κρατίδιό τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης