Τελευταία Νέα
Διεθνή

Michel (ΕΕ): Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι η ισχυρή απάντηση της Ευρώπης στην κρίση

Michel (ΕΕ): Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι η ισχυρή απάντηση της Ευρώπης στην κρίση
«Γνωρίζω πολύ καλά ότι κάποιοι ότι κρίνουν το Ταμείο Ανάκαμψης ως ανεπαρκές σε σύγκριση με το σχέδιο ανάκαμψης των ΗΠΑ, δεν συμμερίζομαι αυτές τις απόψεις », ανέφερε ο Michel
Σχετικά Άρθρα

Οι προσπάθειες ανάκαμψης της ΕΕ είναι ισχυρές και δεν υπολείπονται του αντίστοιχου πακέτου 1,9 τρισ. δολαρίων των ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel στην εφημερίδα Les Echos.
Τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν το καλοκαίρι του 2020 σε ένα Ταμείο Ανάκαμψης 750 δισεκ. ευρώ αλλά με τις κυβερνήσεις να συνεχίζουν να υποβάλλουν λεπτομερή σχέδια για την αξιοποίηση των πόρων, επικρατεί απογοήτευση σε ορισμένες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σχετικά με τον αργό ρυθμό εκταμίευσης των χρημάτων, παρατηρεί το Reuters.
Εξάλλου, Ευρωπαίοι ηγέτες συμπεριλαμβανομένου του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron είναι σκεπτικοί για το εάν χρειάζονται και νέοι πόροι, μετά από το δεύτερο και τρίτο κύμα Covid και τα συνεπακόλουθα lockdowns.
«Γνωρίζω πολύ καλά ότι κάποιοι ότι κρίνουν το Ταμείο Ανάκαμψης ως ανεπαρκές σε σύγκριση με το σχέδιο ανάκαμψης των ΗΠΑ, δεν συμμερίζομαι αυτές τις απόψεις », ανέφερε ο Michel σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα.

«Το ευρωπαϊκό σχέδιο είναι πολύ ισχυρό»

Ο Michel πρόσθεσε, πως υπήρξαν έκτακτες δαπάνες από μεμονωμένα κράτη - μέλη από το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης και συμπλήρωσε πως οι κοινωνικές πρόνοιες στην ΕΕ ήταν πιο γενναιόδωρες σε σχέση με τις αντίστοιχες των ΗΠΑ.
«Μας επέτρεψαν να απορροφήσουμε καλύτερα το σοκ και να συμβάλουμε επίσης στην ανάκαμψη», σημείωσε.
«Όταν συνδυάσετε όλα αυτά τα στοιχεία, θα διαπιστώσετε, πώς το ευρωπαϊκό σχέδιο είναι πολύ ισχυρό», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης