Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Ενισχύει με επιπλέον 1,2 δισ. δολ. το IRS για την αύξηση των φορολογικών εσόδων

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Ενισχύει με επιπλέον 1,2 δισ. δολ. το IRS για την αύξηση των φορολογικών εσόδων

Ο συνολικός προϋπολογισμός του IRS ύψους 13,2 δισ. δολ. θα περιλαμβάνει 900 εκατ. επιπλέον δολάρια για τη βελτιστοποίηση της συλλογής των φόρων το οικονομικό έτος 2022

Σχετικά Άρθρα

Κατά 1,2 δισ. δολάρια ή 10,4% θα αυξηθεί ο προϋπολογισμός της Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων (Internal Revenue Service – IRS) ανακοίνωσε την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen, όπως προβλέπει ο κατατεθείς προϋπολογισμός για το 2022, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Σϋμφωνα με τη Yellen, ο συνολικός προϋπολογισμός του IRS ύψους 13,2 δισ. δολαρίων θα περιλαμβάνει επιπλέον 900 εκατ. δολάρια για τη βελτίωση του συστήματος συλλογής φόρων το φορολογικό 2022.

Φορολογική δικαιοσύνη

Το Υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να αυξήσει τα έσοδα μειώνοντας το «φορολογικό κενό», τη διαφορά μεταξύ των οφειλών που καταλογίζονται και των φόρων που εν τέλει εισπράττονται.
Αξιωματούχοι της IRS δήλωσαν ότι περισσότερο από μια δεκαετία με μειώσεις ή μιδενικές αυξήσεις στον προυπολογισμό τους έχουν αφήσει τον οργανισμό με 15.000 λιγότερους φοροελεγκτές από ό,τι είχε το 2010, αναγκάζοντάς τον να μειώσει τον αριθμό των ελέγχων που διενεργεί και μην εντοπίζοντας σημαντικές περιπτώσης φορολογικής απάτης.
Ο Yellen είπε ότι ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε προάγει τη φορολογική δικαιοσύνη.

Εγκλήματα

«Θα καταστεί η πληρωμή φόρων μια πιο απρόσκοπτη διαδικασία για εκατομμύρια Αμερικανούς.
Και διασφαλίζεται  ότι οι εταιρείες πληρώνουν ό,τι οφείλουν », είπε σε δήλωσή της.
Το Υπουργείο Οικονομικών διεκδικεί επίσης αύξηση 64 εκατομμυρίων δολαρίων στη χρηματοδότηση του Δικτύου Αντιμετώπισης Χρηματοοικονομικών Εγκλημάτων, το οποίο καταπολεμά τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και ασκεί πολιτικές χρηματοοικονομικές αναφορές, αυξάνοντας το συνολικό προϋπολογισμό για 2022 στα 191 εκατομμύρια δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης