Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λουλούδια στο Μπάκιγχαμ από πλήθος κόσμου για τον θάνατο του Πρίγκιπα Φίλιππου

Λουλούδια στο Μπάκιγχαμ από πλήθος κόσμου για τον θάνατο του Πρίγκιπα Φίλιππου
Στο Μπάκιγχαμ μεταβαίνουν πολλοί Βρετανοί, που μετέχουν στο πένθος της βασιλικής οικογένειας, μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, σε ηλικία 99 ετών
Σχετικά Άρθρα
Η θλίψη που προκάλεσε ο θάνατος του Δούκα του Εδιμβούργου είναι εμφανής τόσο στα πρόσωπα αυτών που πηγαίνουν στο Παλάτι, όσο και στα χιλιάδες αφιερώματα των βρετανικών μέσων ενημέρωσης. Οι σημαίες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο κυματίζουν μεσίστιες.
Στο Μπάκιγχαμ μεταβαίνουν πολλοί Βρετανοί, που μετέχουν στο πένθος της βασιλικής οικογένειας, μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, σε ηλικία 99 ετών.
Το πλήθος πηγαίνει έξω από το Παλάτι, για να αφήσει λουλούδια και ανθοδέσμες προς τιμή του Φίλιππου αλλά και να δείξουν τη συμπαράστασή τους προς τη βασίλισσα που έχασε το «πιο λαμπρό διαμάντι του στέμματος».
filippos-louloudia__3_.jpg

 
Το Παλάτι και η Ντάουνινγκ Στριτ ζητούν να μην υπάρξουν συναθροίσεις

Ήδη, αξιωματούχοι του Παλατιού αλλά και το πρωθυπουργικό γραφείο καλούν τους πολίτες να μην συναθροίζονται σε εξωτερικούς χώρους για να αφήσουν λουλούδια έξω από τις βασιλικές κατοικίες, μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου.

«Αν και πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για πολλούς, ζητάμε από τους πολίτες να μην συγκεντρώνονται έξω από τις βασιλικές κατοικίες και να συνεχίσουν να ακολουθούν τις υγειονομικές συστάσεις, ιδιαίτερα να αποφεύγουν να συναντώνται σε μεγάλες ομάδες και να ελαχιστοποιούν τις μετακινήσεις», δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου του Πρωθυπουργού και του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Στηρίζουμε τον βασιλικό οίκο ζητώντας τα λουλούδια, ως φόρος τιμής (στον εκλιπόντα), να μην τοποθετούνται έξω από τις βασιλικές κατοικίες αυτή τη στιγμή». 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης