Τελευταία Νέα
Διεθνή

Clarida (Fed): Εάν επιμείνει σε υψηλά επίπεδα ο πληθωρισμός το 2022, θα πρέπει να αλλάξουμε πολιτική

Clarida (Fed): Εάν επιμείνει σε υψηλά επίπεδα ο πληθωρισμός το 2022, θα πρέπει να αλλάξουμε πολιτική

«Εάν ο πληθωρισμός στο τέλος του έτους δεν μειωθεί από το σημείο που θα βρεθεί στα μέσα του έτους, αυτό θα αποτελέσει σοβαρή ένδειξη» ότι έχουμε κάνει λάθος στην πολiτική που ακολουθήσαμε, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Federal Reserve, Richard Clarida

Εάν το αναμενόμενο άλμα του πληθωρισμού φέτος δεν αναστραφεί στο 2022, η Fed «θα πρέπει να το λάβει υπόψη» κατά τη άσκηση της νομισματική πολιτικής, δήλωσε την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 ο αντιπρόεδρος της Federal Reserve, Richard Clarida, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Αναστροφή

Η ισχυρή ζήτηση και τα ‘ ‘εμφράγματα’' στην προσφορά αναμένεται να προκαλέσουν αύξηση των τιμών τους επόμενους μήνες πάνω από τον στόχο του 2% της Fed, αλλά «η βασική άποψη μου ... είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης πάνω από τον πληθωρισμό 2% που βλέπουμε αυτή την άνοιξη θα πρέπει να αναστραφεί αργότερα φέτος», δήλωσε ο Clarida.
Ερωτηθείς πώς η Fed θα αντιληφθεί εάν είναι λανθασμένη η νομισματική πολιτική της, η Clarida είπε «εάν ο πληθωρισμός στο τέλος του έτους δεν έχει μειωθεί από το σημείο που θα βρεθεί στα μέσα του έτους, αυτό θα αποτελέσει σοβαρή ένδειξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης