Τελευταία Νέα
Διεθνή

ECDC: Πάνω από 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων έχουν παραδοθεί στην ΕΕ

ECDC: Πάνω από 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων έχουν παραδοθεί στην ΕΕ

Κατά μέσο όρο, το 16% των ενηλίκων στην Ευρώπη έχει κάνει την πρώτη δόση και το 6,7% είναι πλήρως εμβολιασμένο ενώ αντίστοιχα, τουλάχιστον μία δόση εμβολίου έχει κάνει το 62% των Ισραηλινών, το 47% των Βρετανών και το 34% των Αμερικανών

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερες από 100 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού παραδόθηκαν στην Ευρώπη και αναμένεται να δώσουν ώθηση στο αργοπορημένο πρόγραμμα εμβολιασμών των κρατών μελών της, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) την οποία επικαλείται δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021.
Συνολικά 104 εκατ. δόσεις εστάλησαν στις χώρες της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, κάτι που αντιστοιχεί σε 27,7 δόσεις ανά 100 κατοίκους.
Σημειώνεται ότι στις χώρες της Ε.Ε. έχουν χορηγηθεί έως σήμερα 82 εκατομμύρια δόσεις.

Υστέρηση

Πρόκειται για κάποια καλά νέα σχετικά με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εμβολιασμών, το οποίο παρουσιάζει σημαντική υστέρηση σε σύγκριση με τα αντίστοιχα σε Ισραήλ, Βρετανία και ΗΠΑ.
Ως γνωστόν, η Ευρώπη πόνταρε πολλά στο εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο εκτός του ότι παρουσιάζει προβλήματα στην παραγωγή, αντιμετωπίζεται τώρα με επιφυλακτικότητα από πολλούς, αφότου διαπιστώθηκε ότι σε σπάνιες περιπτώσεις προκαλεί παρενέργειες ενώ δεν επιτεύχθηκε ομοφωνία όσον αφορά τη διαμόρφωση κοινής στάσης.

Επιτάχυνση

Πάντως, οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη φαίνεται να επιταχύνονται τελευταία, με τη Γερμανία να σημειώνει ημερήσιο ρεκόρ με πάνω από 700.000 δόσεις την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, αφότου επιστράτευσε τους οικογενειακούς γιατρούς για να ενισχύσει τα εμβολιαστικά της κέντρα.
Κατά μέσο όρο, το 16% των ενηλίκων στην Ευρώπη έχει κάνει την πρώτη δόση και το 6,7% είναι πλήρως εμβολιασμένο.
Αντίστοιχα, τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου έχει κάνει το 62% των Ισραηλινών, το 47% των Βρετανών και το 34% των Αμερικανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης