Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πέθανε σε ηλικία 99 ετών ο πρίγκιπας Φίλιππος - Εθνικό πένθος στην Βρετανία

Πέθανε σε ηλικία 99 ετών ο πρίγκιπας Φίλιππος - Εθνικό πένθος στην Βρετανία
Την είδηση μετέδωσε μέσω ανακοίνωσής του το παλάτι του Μπάκιγχαμ

Απεβίωσε σήμερα 9/4 το πρωί στο κάστρο του Ουίνσδορ σε ηλικία 99 ετών ο πρίγκιπας Φίλιππος.
Την είδηση μετέδωσε μέσω ανακοίνωσής του το παλάτι του Μπάκιγχαμ όπως αναφέρει το Reuters.
Ο πρίγκιπας παντρεύτηκε την  Πριγκίπισσα Ελισάβετ το 1947, πέντε χρόνια πριν γίνει βασίλισσα και ήταν ο παλαιότερος βασιλικός σύζυγος στη βρετανική ιστορία.

Το ζευγάρι είχε τέσσερα παιδιά, οκτώ εγγόνια και 10 εγγόνια

Η ανακοίνωση από το παλάτι:

«Με μεγάλη της λύπη η Αυτού Μεγαλειότης η βασίλισσα ανακοινώνει τον θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, του Δούκα του Εδιμβούργου, Φίλιππου», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 
Προσθέτει πως απεβίωσε ειρηνικά αυτό το πρωϊνό και πως αναμένονται περισσότερες ανακοινώσεις.
Η βασιλική οικογένεια συμπάσχει με όλο τον κόσμο και θρηνεί για την απώλειά του. 


E42Zon7m.jpg

Ο Φίλιππος είχε νοσηλευτεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια για διάφορες ασθένειες, πιο πρόσφατα τον Φεβρουάριο, είπε το παλάτι.
 
Η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος έλαβαν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό τον Ιανουάριο.

Εθνική περίοδος πένθους

Το Ηνωμένο Βασίλειο (το οποίο περιλαμβάνει την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία) μπαίνει σε μια εθνική περίοδο πένθους που θα διαρκέσει μέχρι την κηδεία.
Η εθνική περίοδος πένθους πρέπει να «τηρείται από όλους», συμπεριλαμβανομένων των εθνικών εκπροσώπων που υπηρετούν στο εξωτερικό.
Αυτό σημαίνει ότι όλες οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες -με εξαίρεση τη σημαία Royal Standard, πάνω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ καθώς αντιπροσωπεύει τη μοναρχία- και τα μέλη του Κοινοβουλίου θα φορούν μαύρα περιβραχιόνια και, στην περίπτωση των ανδρών, και γραβάτες.
Επίσης, οι τοπικές αρχές (πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά, κ.λπ.) θα κληθούν να δώσουν «ιδιαίτερη προσοχή» στην άσκηση των επίσημων δραστηριοτήτων τους.

Η κηδεία

Ως σύζυγος της Βασίλισσας, ο πρίγκιπας Φίλιππος δικαιούται κρατική κηδεία, η οποία αποτελείται από το μυστήριο στο Westminster Hall και την ταφή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor. Πιστεύεται, ωστόσο, ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος έχει επιλέξει μια ιδιωτική κηδεία στρατιωτικού στιλ στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου με ταφή στους κήπους Frogmore, όπου βρίσκονται η βασίλισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Άλμπερτ.

Ποιος θα παρευρεθεί στην κηδεία;

Με βάση τις επιθυμίες του πρίγκιπα Φίλιππου, αναμένεται ότι μόνο η οικογένεια, οι φίλοι και οι αρχηγοί κρατών από τις χώρες της Κοινοπολιτείας θα παρευρεθούν στην κηδεία, σύμφωνα με το Independent.
190342c18dc441d3af8ea23e0b93cf86.jpg58334d207029661c008b4840.jpg

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου ήταν το μακροβιότερο μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας και γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 10 Ιουνίου 1921.
Ήταν το πέμπτο παιδί του πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας και της πριγκίπισσας Αλίκης.
Βαπτίσθηκε ως Ελληνορθόδοξος με αναδόχους την γιαγιά του, βασίλισσα Όλγα της Ελλάδας και τον δήμαρχο της Κέρκυρας Αλέξανδρο Κοκοτό.
Λίγο μετά τη γέννησή του, η οικογένειά του εξορίστηκε από την Ελλάδα.
philip-obituary-4-jumbo.jpg

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης