Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μοιράζει» εμβόλια η ΕΕ, εξήγαγε 80 εκατομμύρια δόσεις - Ανοσία για όλους στις ΗΠΑ, έτοιμες και οι 50 πολιτείες

«Μοιράζει» εμβόλια η ΕΕ, εξήγαγε 80 εκατομμύρια δόσεις - Ανοσία για όλους στις ΗΠΑ, έτοιμες και οι 50 πολιτείες
Έτοιμες να προχωρήσουν από τις 19 Απριλίου στο επόμενο μεγάλο βήμα, αυτό του εμβολιασμού όλων των ενήλικων Αμερικάνων άνω των 16 ετών είναι οι ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Περισσότερες από 80 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από τις αρχές Φεβρουαρίου εξήγαγε η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά την έλλειψη που παρατηρείται, σύμφωνα με ένα έγγραφο με επικαιροποιημένα δεδομένα που κυκλοφόρησε μεταξύ των κυβερνήσεων και το οποίο αποκαλύπτει δημοσίευμα του Bloomberg.
Παράλληλα, έτοιμες να προχωρήσουν από τις 19 Απριλίου στο επόμενο μεγάλο βήμα, αυτό του εμβολιασμού όλων των ενήλικων Αμερικάνων άνω των 16 ετών είναι οι ΗΠΑ, τη στιγμή που η Ευρώπη εξακολουθεί να αναζητεί το βηματισμό της σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca μετά και τη γνωμοδότηση του ΕΜΑ πως είναι πιθανό να συνδέεται με περιπτώσεις θρομβώσεων, αν και αυτές είναι σπάνιες.
Στο μεταξύ, παραμένει «σοβαρή» η κατάσταση στα γαλλικά νοσοκομεία αλλά η χώρα αρχίζει να κάποιες ενδείξεις βελτίωσης σε περιοχές όπου επέβαλε lockdown πριν από μερικές εβδομάδες, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Gabriel Attal, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 8 Απριλίου.

Η επιδημία με μια ματιά:

•Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 133.389.772 και οι νεκροί 2.892.713
• Πρώτες σε κρούσματα και νεκρούς οι ΗΠΑ με 30.949.994 κρούσματα και 559.638 νεκρούς
• Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 340.776 και σε κρούσματα με 13.193.205
• Τρίτο σε νεκρούς το Μεξικό με 205.598 και τέταρτη η Ινδία με 166.862
• Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Γαλλία με 4.903.177
• Πέμπτη η Ρωσία με 4.563.026 και έκτη η Μεγάλη Βρετανία με 4.384.026
• Έβδομη η Ιταλία με 3.717.602 και όγδοη η Τουρκία με 3.633.925
• Ένατη η Ισπανία με 3.326.736 και δέκατη η Γερμανία με 2.951.125
jkioioiohioho.jpg
H EE έχει εξαγάγει περισσότερες από 80 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από τις αρχές Φεβρουαρίου

Περισσότερες από 80 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από τις αρχές Φεβρουαρίου εξήγαγε η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με ένα έγγραφο με επικαιροποιημένα δεδομένα που κυκλοφόρησε μεταξύ των κυβερνήσεων και το οποίο αποκαλύπτει δημοσίευμα του Bloomberg την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021.
Η Ιαπωνία έχει ξεπεράσει το Ηνωμένο Βασίλειο ως τον κύριο προορισμό για τα εμβόλια που παράγονται στην ΕΕ.
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πιέζονται να περιορίσουν τις εξαγωγές σε τρίτες χώρες, καθώς τα ποσοστά των εμβολιασμών στο γενικό πληθυσμό στα κράτη μέλη της ΕΕ υστερούν κατά πολύ έναντι των ΗΠΑ και της Βρετανίας.
ΔΟΣΕΣ.png
ΗΠΑ: Έτοιμες και οι 50 Πολιτείες για εμβολιασμούς όλων των ενηλίκων από 19/4

Έτοιμες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό όλων των ενηλίκων Αμερικάνων πολιτών από τις 19 Απριλίου είναι και οι 50 Πολιτείες των ΗΠΑ ανταποκρινόμενες με αυτόν τον τρόπο στο στόχο που έχει θέσει ο πρόεδρος Joe Biden.
Σημειώνεται πως στις ΗΠΑ κυκλοφορούν τρία εμβόλια – Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson -, εκ των οποίων αυτό της Pfizer έχει εγκριθεί για πολίτες άνω των 16 ετών, μια και τα υπόλοιπα δύο είναι εγκεκριμένα για πολίτες ηλικίας άνω των 18 ετών.
Μέχρι στιγμής οι εμβολιασμοί εξελίσσονται με ιδιαίτερη ταχύτητα καθώς εκτιμάται ότι έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 171 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.
Βάσει των στοιχείων, πάνω από το 33% των Αμερικάνων – περισσότεροι από 109 εκατομμύρια πολίτες - έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση των εμβολίων, ενώ το 19,4% των πολιτών – πάνω από 64 εκατ. – έχει κάνει και τις δύο δόσεις.
Την ίδια στιγμή, ερευνητές ανακοίνωσαν πως τα υπάρχοντα εμβόλια προσφέρουν ανοσία κατά της παράλλαξης του ιού που εντοπίστηκε στην Καλιφόρνια αντίστοιχη με αυτή που παρέχουν και κατά της βρετανικής παράλλαξης, η οποία και έχει κυριαρχήσει στις ΗΠΑ.
Η βρετανική παράλλαξη είναι αυτή μάλιστα που διατηρεί το συναγερμό στις ΗΠΑ, όπου το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών ασθενών σε νοσοκομεία σε αρκετές Πολιτείες.
Άλλωστε και ο ίδιος ο πρόεδρος Biden διεμήνυσε πρόσφατα πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα όσον αφορά την αντιμετώπιση του ιού και πως οι ΗΠΑ συνεχίζουν να δίνουν μια «μάχη ζωής και θανάτου» απέναντι στην επιδημία.
Υπενθυμίζεται πως ο Biden είχε δεσμευτεί ότι εντός των πρώτων 100 ημερών στην προεδρία των ΗΠΑ θα είχαν γίνει 100 εκατομμύρια εμβολιασμοί.
Ο στόχος αυτός έχει ξεπεραστεί κατά πολύ, και πλέον έχει τεθεί ως στόχος να γίνουν 200 εκατομμύρια εμβολιασμοί εντός αυτής της προθεσμίας.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως στις 75 ημέρες προεδρίας του Biden έχουν χορηγηθεί περίπου 160 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.
8786868585758576856.jpg
Reuters: Τα αντισώματα του εμβολίου Moderna διαρκούν τουλάχιστον 6 μήνες

Tουλάχιστον 6 μήνες διαρκούν τα αντισώματα του εμβολίου της Moderna.
Ειδικότερα, βάσει δείγματος 33 ατόμων που έλαβαν το εμβόλιο COVID-19 της Moderna Inc., διαπιστώθηκε ότι τα αντισώματα που δημιούργησε εξακολουθούν να υφίστανται έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση.
«Η δραστηριότητα των αντισωμάτων παρέμεινε υψηλή σε όλες τις ηλικιακές ομάδες», ανέφεραν οι ερευνητές, επιβεβαιώνοντας τα ευρήματα χρησιμοποιώντας τρεις διαφορετικές μεθόδους, έρευνα στο The New England Journal of Medicine.
Υπενθυμίζεται ότι η Pfizer Inc και η BioNTech SE ανέφεραν ότι το εμβόλιο τους είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό για τουλάχιστον έξι μήνες.
Οι ερευνητές που διεξήγαγαν τη μελέτη για το εμβόλιο της Moderna θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τους ίδιους εθελοντές για να δουν αν τα αντισώματα διαρκέσουν περισσότερο από έξι μήνες.

Γερμανία: Kανένας κίνδυνος από εμβολιασμό με δύο διαφορετικά εμβόλια

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από εμβολιασμό με δύο διαφορετικά εμβόλια κατά τον επικεφαλής της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών (Stiko) Thomas Mertens.
Επειδή το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca συνιστάται πλέον μόνο για άτομα άνω των 60 ετών, πολλά άτομα κάτω των 60 ετών, τα οποία έχουν κάνει ήδη αυτό ως πρώτο εμβόλο, αναρωτιούνται τώρα εάν ενδείκνυται να αλλάξουν το εμβόλιο στον δεύτερο εμβολιασμό.
Εμβολιασμών (Stiko) της Γερμανίας δεν βλέπει κανένα κίνδυνο σε αυτό, έστω και αν οι σχετικές μελέτες είναι ακόμα λίγες.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της γερμανικής Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών (Stiko) Thomas Mertens, δεν αποτελεί πρόβλημα εάν ο δεύτερος εμβολιασμός όσων είναι κάτω των 60 ετών γίνει τώρα με ένα από τα εμβόλια mRNA:
«Δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των εμβολίων, πρόκειται μόνο για αναζωογόνηση και ενίσχυση της ανοσολογικής απόκρισης που έχει ήδη λάβει χώρα», τόνισε σε συνέντευξή του στο δίκτυο RTL.
«Επί του παρόντος διεξάγονται μελέτες για το αν ο δεύτερος εμβολιασμός με άλλο εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει την ίδια ανοσοαπόκριση.
Υποθέτω ότι αυτό θα συμβεί.
Συγκεκριμένα συμπεράσματα αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχει ήδη διατυπωθεί η σύσταση για το δεύτερο διαφορετικό εμβόλιο», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Stiko.
Όταν ρωτήθηκε πόσο ασφαλές είναι το εμβόλιο της AstraZeneca, ο Μέρτενς απάντησε:
«Εάν προκύψει το ερώτημα, εμβολιασμός ή μη εμβολιασμός, τότε ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή. Η σύσταση για τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca μόνο για άτομα άνω των 60 ετών είναι ένα μέτρο ασφαλείας.
Ο κίνδυνος εγκεφαλικής φλεβικής θρόμβωσης είναι πολύ χαμηλός και είναι 2-3 άτομα ανά 100.000».

Γαλλία: Συνεχίζονται οι πιέσεις στο σύστημα υγείας – Πάνω από 10 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί

Παραμένει «σοβαρή» η κατάσταση στα γαλλικά νοσοκομεία αλλά η χώρα αρχίζει να κάποιες ενδείξεις βελτίωσης σε περιοχές όπου επέβαλε lockdown πριν από μερικές εβδομάδες, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Gabriel Attal, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 8 Απριλίου.
«Έχουμε τις πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις στα 16 διαμερίσματα όπου είχαμε επιβάλει περιοριστικά μέτρα», δήλωσε ο Attal, σε συνέντευξη Τύπου ύστερα από κυβερνητική σύσκεψη.
την ίδα ώρα, πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γαλλία έχουν τώρα λάβει ένα πρώτο εμβόλιο για το εμβόλιο COVID-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης