Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel προς Putin: Να μην συνεχισθεί η αυξημένη στρατιωτική παρουσία στα σύνορα με την Ανατολική Ουκρανία

Merkel προς Putin: Να μην συνεχισθεί η αυξημένη στρατιωτική παρουσία στα σύνορα με την Ανατολική Ουκρανία

Να επιτευχθεί αποκλιμάκωση της κατάστασης στα σύνορα με την ανατολική Ουκρανία, ζήτησε η Καγκελάριος Merkel από τον πρόεδρο Vladimir Putin ο οποίος από την πλευρά του κατηγόρησε το Κίεβο για προκλητικές ενέργειες

Σχετικά Άρθρα

Να μην ενισχύει τη παρουσία των ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία ζήτησε η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel από το Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021.
Την ίδια ώρα ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε το Κίεβο για προκλητικές ενέργειες στο ανατολική Ουκρανία που πυροδοτούν την ένταση.

Αποκλιμάκωση

«Αντικείμενο της συνομιλίας, μεταξύ των άλλων, ήταν η αυξημένη στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας γύρω από την ανατολική Ουκρανία.
Η Καγκελάριος ζήτησε να μην συνεχισθεί η αυξημένη αυτή παρουσία, ώστε να επιτευχθεί αποκλιμάκωση της κατάστασης», δήλωσε η καγγελαρία.
Η ίδια πρόσθεσε ότι «συζητήθηκαν μερικά άλλα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ιδιαίτερα η Συρία, η Λιβύη και η Βοσνία Ερζεγοβίνη» όπως «επίσης τέθηκε το θέμα του αντικαθεστωτικού Navalny».

Όξυνση

Από την πλευρά του Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι Putin και Merkel κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κλιμάκωση της ένταση στην περιοχή του Ντονμπάς.
Ο Ρώσος πρόεδρος «επέστησε την προσοχή στις προκλητικές ενέργειες του Κιέβου, το οποίο το τελευταίο διάστημα οξύνει σκόπιμα την κατάσταση στην γραμμή επαφής» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης