Τελευταία Νέα
Διεθνή

Air France-KLM: Εγκρίθηκε ενίσχυση 4 δισ. για την αναχρηματοδότηση του χρέους

Air France-KLM: Εγκρίθηκε ενίσχυση 4 δισ. για την αναχρηματοδότηση του χρέους
Η συμμετοχή του γαλλικού κράτους στον αερομεταφορέα  θα αυξηθεί έτσι στο 30%, και θα μπορούσε να καταστεί ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρειας
Σχετικά Άρθρα

Έως 4 δισ. ευρώ θα λάβει σε κεφάλαια η Air France-KLM από το γαλλικό κράτος, ως μέρος της διαδικασίας αναχρηματοδότησης του χρέους του αερομεταφορέα, που δέχθηκε ισχυρότερο πλήγμα από την πανδημία, σύμδωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Τρίτη 6 Απριλίου .

Δημόσιο

Η συμμετοχή του γαλλικού κράτους στην εταιρεία θα αυξηθεί έτσι στο 30%, όπως ανακοίνωσε η Air France - KLM νωρίτερα σήμερα.
Έως 1 δισ. ευρώ νέων κεφαλαίων θα εισρεύσει μέσω έκδοσης νέων μετοχών, τόνισε από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που ενέκρινε την παροχή κρατικών ενισχύσεων στην αεροπορική εταιρεία.
Η Γαλλία θα μετατρέψει επίσης προηγούμενο δανεισμό 3 δισ. ευρώ προς την εταιρεία σε «υβριδικά» δάνεια.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire, το γαλλικό κράτος θα μπορούσε να καταστεί ο μεγαλύτερος μέτοχος, ενώ σήμερα κατέχει περί το 14% των μετοχών.

Διαπραγματεύσεις

Το πολυαναμενόμενο πακέτο, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg, έρχεται μετά από μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ της Air France-KLM, των μεγαλύτερων μετόχων της, δηλαδή του γαλλικού και του ολλανδικού κράτους και της Κομισιόν.
Έρχεται επίσης σε μία περίοδο που το νέο κύμα της πανδημίας παρατείνει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, οδηγώντας ακόμη και τη Βρετανία να επανεξετάσει το άνοιγμα των διεθνών ταξιδίων, που είχε τοποθετήσει αρχικά για τις 17 Μαΐου 2020.

Αναδιάρθρωση

«Πρόκειται για το πρώτο βήμα για την ανάκαμψη των μεγεθών του ισολογισμού μας», ανέφερε ο CFO της εταιρείας, Frederic Gagey σε τηλεδιάσκεψη, προσθέτοντας, ότι η συμφωνία αποτελεί την αρχή της αποκατάστασης της Air France - KLM από τις ζημίες που αφήνει πίσω της η κρίση της πανδημίας.
Η κρατική θα αφορά μόνον τον γαλλικό βραχίονα Air France-KLM, όπως ξεκαθάρισε η ΕΕ.
Η Air France θα πρέπει να εγκαταλείψει 18 ημερήσια slots στο αεροδρόμιο Orly έξω από το Παρίσι, προκειμένου να εφαρμοστεί η συμφωνία, για λόγους τήρησης του υγιούς ανταγωνισμού.
Η Ολλανδία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για χωριστό πλάνο κρατικής βοήθειας προς την KLM, ανέφερε η εταιρεία.
Το 2020, οι δύο κυβερνήσεις παρείχαν στην εταιρεία συνολική ενίσχυση 10,4 δισ. ευρώ σε δάνεια και κρατικές εγγυήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης