Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wells Fargo: Bundesbank και EKT θα συμφωνήσουν τελικά σε συμβιβαστική λύση για τις αγορές ομολόγων

tags :
Wells Fargo: Bundesbank και EKT θα συμφωνήσουν τελικά σε συμβιβαστική λύση για τις αγορές ομολόγων
Παρά τις αντιρρήσεις που προβάλει ο επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann, αναφορικά με το σχέδιο αγοράς κρατικών ομολόγων των προβληματικών χωρών της ευρωζώνης, η Wells Fargo εκτιμά ότι τελικά οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν σε μια συμβιβαστική λύση που θα επιτρέψει στην ΕΚΤ να δώσει το έναυσμα αυτών των αγορών μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Nick Bennenbroek, αναλυτή της Wells Fargo στο Bloomberg, «υπάρχει μια επιρροή από τον κ. Weidmann, αλλά υπάρχει επίσης μια επιρροή από την καγκελάριο Angela Merkel, που έχει εκφράσει την υποστήριξή της στον κ. Draghi. Έτσι, η ιδανική λύση θα ήταν ένας συμβιβασμός μεταξύ της Bundesbank και της ΕΚΤ. Πιστεύω ότι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ θα γίνει άμεσα».
Σημειώνεται ότι ο Weidmann εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στα σχέδια αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων από τις προβληματικές χώρες της ευρωζώνης κινδυνεύει να γίνει «εθιστικό σαν ναρκωτικό».
«Στις δημοκρατίες, τα κοινοβούλια και όχι οι Κεντρικές Τράπεζας, είναι αυτά που θα πρέπει να αποφασίζουν τέτοια κατανομή κινδύνων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Weidmann σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης