Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για απόπειρα νέου πραξικοπήματος στην Τουρκία, καταγγέλλει 103 απόστρατους Ναυάρχους ο Πρόεδρος Erdogan

Για απόπειρα νέου πραξικοπήματος στην Τουρκία, καταγγέλλει 103 απόστρατους Ναυάρχους ο Πρόεδρος Erdogan
Οι απόστρατοι Ναύαρχοι με επιστολή τους κατηγορούν τον Τούρκο πρόεδρο οτι επιχειρεί να «ισλαμοποιήσει τιν Ένοπλες Δυνάμεις»

Την απειλή ενός νέου πραξικοπήματος καταγγέλλει ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan ο οποίος έδωσε εντολή για έρευνα μετά από την ξαφνική παρέμβαση 103 αποστράτων ναυάρχων, οι οποίοι τον κατηγορούν για επιχείρηση «ισλαμοποίησης του στρατεύματος».
Η επιστολή, που υπογράφουν οι απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί του ναυτικού έχει προκαλέσει τρικυμία στο τουρκικό στράτευμα, καθώς οι κατηγορίες απευθύνονται προσωπικά στον Τούρκο πρόεδρο καταγγέλλοντας μια σειρά ενεργειών του που στοχεύουν στην απόλυτη «ισλαμοποίηση» των ενόπλων Δυνάμεων και την απομάκρυνση οποιουσδήποτε δεν ασπάζεται αυτή τη φιλοσοφία.
Μετά από αυτό ο Erdogan διέταξε κατεπείγουσα έρευνα ενώ καταγγέλλει τους ναυάρχους για «απόπειρα πραξικοπήματος». Σύμφωνα με το Anadolu, η έρευνα σκοπεύει να προσδιορίσει ποιοί άνθρωποι συνδέονται με αυτή και να προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Τι αναφέρουν στην επιστολη οι απόστρατοι

Η επιστολή των απόστρατων απαντά και στις όλο και συχνότερες προσφάτως τοποθετήσεις του Τούρκου Προέδρου περί κατάργησης της Συνθήκης του Μοντρέ.Η επιστολή – παρέμβαση των 103 αποστράτων δημοσιοποιήθηκε στις 2 τα ξημερώματα σήμερα (4/4).Σε αυτή οι «103» επισημαίνουν τη σημασία της Συνθήκης, τονίζοντας ότι πρέπει να αποφευχθούν ενέργειες αλλαγής της.
Υπάρχουν μάλιστα κάποιες διατυπώσεις που από την Άγκυρα εξελήφθησαν ως δυνάμει απειλητικές.«Η τουρκική δημοκρατία μπορεί να αντιμετωπίσει δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.
Αμέσως, η τουρκική κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι θεωρεί την παρέμβαση των ναυτικών «απειλή πραξικοπήματος» στην δε απάντησή της μεταξύ άλλων σημειώνει: «Να γνωρίζετε τα όριά σας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης