Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φιλιππίνες – κορωνοϊός: Παράταση του αυστηρού lockdown στην πρωτεύουσα τουλάχιστον άλλη μία εβδομάδα

Φιλιππίνες – κορωνοϊός: Παράταση του αυστηρού lockdown στην πρωτεύουσα τουλάχιστον άλλη μία εβδομάδα
Οι περιορισμοί, οι οποίοι περιλαμβάνουν την απαγόρευση των μη αναγκαίων μετακινήσεων, τις μαζικές συναθροίσεις και τα γεύματα στα εστιατόρια, θα παραμείνουν σε ισχύ για τουλάχιστον άλλη μία εβδομάδα

Στις Φιλιππίνες το αυστηρό lockdown παρατάθηκε στην περιοχή της πρωτεύουσας και τις γειτονικές επαρχίες κατά τουλάχιστον μία εβδομάδα, προκειμένου να αναχαιτιστεί η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων Covid -19, όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο του προέδρου των Φιλιππίνων,R. Duterte.
Οι περιορισμοί, οι οποίοι περιλαμβάνουν την απαγόρευση των μη αναγκαίων μετακινήσεων, τις μαζικές συναθροίσεις και τα γεύματα στα εστιατόρια, θα παραμείνουν σε ισχύ για τουλάχιστον άλλη μία εβδομάδα, ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Duterte, Harry Roque, σε τηλεοπτική του παρέμβαση.
Σημειώνεται πως τα μέτρα επρόκειτο να τερματιστούν στις 4 Απριλίου.
«Αυτά θα συνοδευτούν από εντατικοποίηση των μέτρων πρόληψης, ανίχνευσης, απομόνωσης, ιχνηλάτησης και αποκατάστασης τα οποία θα παρακολουθούμε σε ημερήσια βάση», σημείωσε ο αξιωματούχος.

Νέα κρούσματα

Οι Φιλιππίνες, που καταγράφουν τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από τον νέο κορωνοϊό στη νοτιοανατολική Ασία, ανακοίνωσαν το τελευταίο 24ωρο ακόμη 12.576 νέα κρούσματα κορωνοϊού.
Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα έφθασαν στα 165.715, εκ των οποίων το 96% έχουν εκδηλώσει ήπια συμπτώματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.
Σε κρίσιμο επίπεδο βρίσκεται η διαθεσιμότητα κλινών στις ΜΕΘ στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας Μανίλας, με το 80% των κρεβατιών να χρησιμοποιείται, ενώ πολλά νοσοκομεία έχουν σταματήσει αναγκαστικά να δέχονται ασθενείς.
Σημειώνεται ότι η πρωτεύουσα και η ευρύτερη περιοχή της, με πληθυσμό τουλάχιστον 13 εκατομμυρίων ανθρώπων, αντιπροσωπεύει τα δύο πέμπτα των 784.043 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της χώρας και το ένα τρίτο του συνόλου των 13.423 θανάτων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης