Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ – CDC: Νέες ταξιδιωτικές οδηγίες για όσους έχουν εμβολιαστεί - Μάσκες και αποστάσεις

ΗΠΑ – CDC: Νέες ταξιδιωτικές οδηγίες για όσους έχουν εμβολιαστεί  - Μάσκες και αποστάσεις

Οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να υποβάλλονται σε τεστ ούτε σε καραντίνα, όταν ταξιδεύουν εντός της χώρας, σύμφωνα με τα CDC

Οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα για λόγους αναψυχής εντός των ΗΠΑ, ωστόσο πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να αποφεύγουν τα μεγάλη πλήθη, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες των αμερικανικών Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Λοιμωδών Νοσημάτων (CDC), όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg την Παρασκευή 2 Απριλίου.

Μεταλλάξεις

Τα CDC εξέδωσαν την αναμενόμενη ταξιδιωτική τους οδηγία νωρίτερα σήμερα, εν μέσω επιταχυνόμενων εμβολιασμών στις ΗΠΑ, αλλά και την ώρα που μεταδοτικές μεταλλάξεις του κορωνοϊού έχουν οδηγήσει σε νέο κύμα κρουσμάτων Covid-19, με τους Αμερικανούς να έχουν αρχίσει πια να ταξιδεύουν ελεύθερα, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι.
Οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να υποβάλλονται σε τεστ ούτε σε καραντίνα, όταν ταξιδεύουν εντός της χώρας.

Εξωτερικό

Για τα ταξίδια στο εξωτερικό, επίσης δεν χρειάζονται τεστ, εκτός εάν αυτό απαιτείται από τη χώρα - προορισμό τους, ενώ δεν χρειάζεται καραντίνα ούτε κατά την επιστροφή τους στις ΗΠΑ, εάν όμως έχουν πραγματοποιήσει τεστ ακριβώς πριν την πτήση επιστροφής τους.
Η επικεφαλής των CDC παρότρυνε τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν ώστε τα ταξίδια να απελευθερωθούν πλήρως το συντομότερο δυνατό.

Μάσκες

Όλοι, ωστόσο, ανεξαρτήτως εμβολιασμού, θα πρέπει να φορούν μάσκα εντός των αεροσκαφών, ξεκαθάρισε.
Τα CDC θεωρούν έναν πολίτη πλήρως εμβολιασμένο δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου.
Ο οργανισμός συνεχίζει να καλεί όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί πλήρως να αποφεύγουν τα «μη απαραίτητα ταξίδια εντός της χώρας».

Αεροπλάνα

Η αεροπορική κίνηση στις ΗΠΑ έχει αρχίσει να ανακάμπτει αλματωδώς - την Πέμπτη, 1,6 εκατ. άνθρωποι πέταξαν με αεροσκάφη, έναντι μόλις 124.000 την ίδια ημέρα πέρσι, αλλά χαμηλότερα από τα 2,4 εκατομμύρια που πέταξαν την ίδια ημέρα το 2019.
Χθες στη χώρα κατεγράφησαν 79.000 νέα κρούσματα της Covid-19, ενώ τη ζωή τους από την έναρξη της πανδημίας έχουν χάσει 553.000 άνθρωποι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης