Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - «Αντάρτικο» του Seehofer για το εμβόλιο της AstraΖeneca: Δεν θα με πατρονάρει κανείς

Γερμανία - «Αντάρτικο» του Seehofer για το εμβόλιο της AstraΖeneca: Δεν θα με πατρονάρει κανείς
Ο Γερμανός υπουργός Υγείας έχει καλέσει τους υπουργούς να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca
Αρνητικός στο εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraΖeneca εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Horst Seehofer, απορρίπτοντας σχετική πρόσκληση του υπουργού Υγείας, Jens Spahn.

«Η απάντησή μου στην πρόσκληση του Jens Spahn είναι "όχι!".
Δεν θα επιτρέψω να με πατρονάρει κανείς», δήλωσε ο Seehofer στην εφημερίδα Bild, αποφεύγοντας ωστόσο να αξιολογήσει το ίδιο το εμβόλιο, η χορήγηση του οποίου συνοδεύεται πλέον στην Γερμανία από τη σύσταση να αποφεύγεται στα άτομα κάτω των 60 ετών.
Ο Spahn κάλεσε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, τα μέλη της κυβέρνησης που είναι άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν με AstraZeneca, προκειμένου να συμβάλουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης για το συγκεκριμένο εμβόλιο.
Η πρόσκληση αφορούσε την Καγκελάριο, Angela Frank, τον Αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών, Olaf Scholz, τον υπουργό Εσωτερικών Horst Seehofer, τον υπουργό Οικονομίας, Peter Altmaier και τον υπουργό Αναπτυξιακής Συνεργασίας.
Νωρίτερα σήμερα πάντως ο 65χρονος Ομοσπονδιακός Πρόεδρος, Frank Walter Steinmeier, έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca στο Νοσοκομείο των Ενόπλων Δυνάμεων, στο Βερολίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης