Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ασφαλή και αποτελεσματικά τα 2 κινεζικά εμβόλια για τον κορωνοϊό

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ασφαλή και αποτελεσματικά τα 2 κινεζικά εμβόλια για τον κορωνοϊό
Ωστόσο ο ΠΟΥ προειδοποίησε πως «και τα δύο εμβόλια δεν διέθεταν δεδομένα σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες και σε άτομα με συννοσηρότητα»
Σχετικά Άρθρα

«Ασφάλεια και καλή αποτελεσματικότητα» έδειξαν σε μια εσωτερική ανάλυση δεδομένων από κλινικές μελέτες τα δυο κινεζικά εμβόλια των Sinovac και Sinopharm. 
Στις εν λόγω δηλώσεις προέβησαν εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προσθέτοντας ωστόσο, πως θα χρειαστούν περισσότερα δεδομένα.
Οι κινεζικές εταιρείες Sinovac και Sinopharm, των οποίων τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού χρησιμοποιούνται ήδη σε πολλές χώρες, έχουν υποβάλει αιτήσεις στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για λήψη έγκρισης στη χρήση έκτακτης ανάγκης.
Η Στρατηγική Συμβουλευτική Ομάδα Εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού Υγείας των Ηνωμένων Εθνών για την Ανοσοποίηση (SAGE) δήλωσε ότι είχε επανεξετάσει τα δεδομένα που έχουν παρασχεθεί μέχρι στιγμής και ότι και τα δύο εμβόλια «έδειξαν ασφάλεια και καλή αποτελεσματικότητα κατά της συμπτωματικής νόσου Covid-19».
Ωστόσο, προειδοποίησε πως «και τα δύο εμβόλια δεν διέθεταν δεδομένα σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες και σε άτομα με συννοσηρότητα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης