Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώην στέλεχος της Morgan Stanley επέλεξε ο Erdogan για την Επιτροπή Επιτοκίων της Κεντρικής Τράπεζας

Πρώην στέλεχος της Morgan Stanley επέλεξε ο Erdogan για την Επιτροπή Επιτοκίων της Κεντρικής Τράπεζας
Ο Mustafa Duman, πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Morgan Stanley στην Τουρκία, διορίστηκε αναπληρωτής διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας
Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις αγορές, ο τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan διόρισε εκτελεστικό στέλεχος της Morgan Stanley στην επιτροπή καθορισμού επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας.
Ο Mustafa Duman, πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Morgan Stanley στην Τουρκία, διορίστηκε αναπληρωτής διοικητής, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα.

Αναβρασμός στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας

Ο Duman εντάσσεται στην κεντρική τράπεζα λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα μετά την απόλυση του τρίτου διοικητή σε λιγότερο από δύο χρόνια, μια απόφαση που συγκλόνισε τους επενδυτές και πυροδότησε τη σημαντική πτώση του νομίσματος.
Ως αναπληρωτής διοικητής, ο Duman θα είναι ένα από τα επτά μέλη της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας που καθορίζει το κόστος δανεισμού της χώρας.
Ο Duman αντικατέστησε τον Murat Cetinkaya, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Borsa Istanbul που υπηρετούσε ως αναπληρωτής διοικητής στην τράπεζα από τον Αύγουστο του 2019.
Ένα άλλο μέλος της επιτροπής πολιτικής, Omer Duman, απομακρύνθηκε επίσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των μετόχων της Τρίτης στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στην Άγκυρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης