Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεδιάσκεψη Putin με Merkel και Macron για Ουκρανία, Συρία, Λιβύη

Τηλεδιάσκεψη Putin με Merkel και Macron για Ουκρανία, Συρία, Λιβύη
Στο επίκεντρο και η πιστοποίηση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στην ΕΕ
Σχετικά Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel και με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron είχε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin.
Στη συνάντηση αυτή τέθηκαν επί τάπητος μια σειρά από κρίσιμα γεωπολιτικά ζητήματα, όπως η κατάσταση σε ανατολική Ουκρανία, Συρία και Λιβύη ενώ συζητήθηκε και το θέμα της πιστοποίησης του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στην ΕΕ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Putin εξέφρασε τη σοβαρή ανησυχία του για «την προκαλούμενη από την Ουκρανία κλιμάκωση της ένοπλης αντιπαράθεσης στη γραμμή αντιπαράταξης» στα ανατολικά της χώρας.
Για τη Συρία, το Κρεμλίνο αναφέρει πως «συνεχίζεται η σταθεροποίηση της κατάστασης» και προέχει η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον συριακό λαό, ενώ για τη Λιβύη εκφράσθηκε κοινή ικανοποίηση για την τήρηση της κατάπαυσης του πυρός και η ελπίδα ότι ο σχηματισμός ενιαίων μεταβατικών οργάνων εξουσίας θα προωθήσει μια αποτελεσματική πολιτική διαδικασία διευθέτησης με τη συμμετοχή όλων των κομβικών λιβυκών δυνάμεων.
Επιπλέον, συζητήθηκαν «οι προοπτικές πιστοποίησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, καθώς και η πιθανή εξαγωγή και κοινή παραγωγή του σκευάσματος αυτού στις χώρες της ΕΕ» ενώ ο Ρώσος πρόεδρος «εξέφρασε εκ νέου την ετοιμότητα για αποκατάσταση φυσιολογικής αποπολιτικοποιημένης συνεργασίας με την ΕΕ, εάν γι' αυτό εκδηλωθεί ενδιαφέρον από την άλλη πλευρά», ενώ «δόθηκαν σχετικές διευκρινίσεις για τα αντικειμενικά δεδομένα» της υπόθεσης Navalny, που ήγειραν κατά την τριμερή συζήτηση Merkel και Macron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης