Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οδοντίατροι και κτηνίατροι θα εμβολιάζουν πολίτες κατά του κορωνοϊού στη Γαλλία

Οδοντίατροι και κτηνίατροι θα εμβολιάζουν πολίτες κατά του κορωνοϊού στη Γαλλία
Με τον τρόπο αυτό θα προστεθούν περίπου 250.000 εργαζόμενοι του ιατρικού κλάδου στην εμβολιαστική εκστρατεία
Σχετικά Άρθρα

Η ανώτατη αρχή Υγείας της Γαλλίας δίνει το «πράσινο φως» ώστε οδοντίατροι και κτηνίατροι να επιτρέπεται να χορηγούν εμβόλια κατά της COVID-19, καθώς η προμήθεια της χώρας σε δόσεις θα αυξηθεί ιδιαίτερα τον επόμενο μήνα (Απρίλιος 2021).
Η αρχή (HAS) ανέφερε σε ανακοίνωση ότι το υπουργείο Υγείας της ζήτησε να γνωμοδοτήσει πώς γίνεται να ενσωματωθούν επειγόντως νέες κατηγορίες υγειονομικού προσωπικού στην εκστρατεία εμβολιασμού.
«Η αυξανόμενη προσφορά δόσεων θα επιτρέψει τον εμβολιασμό σε μεγαλύτερη κλίμακα από τον Απρίλιο και θα απαιτήσει την κινητοποίηση μεγαλύτερου αριθμού ικανών επαγγελματιών προκειμένου να εμβολιάζουν γρήγορα τον κόσμο» ανέφερε η HAS.
Σύμφωνα με την HAS, θα πρέπει να εξουσιοδοτηθούν οδοντίατροι και φαρμακοποιοί να χορηγούν εμβόλια στα κέντρα ανοσοποίησης καθώς και τα δικά τους ιατρεία, ενώ στα κέντρα εμβολιασμού μπορεί επίσης να δοθεί άδεια για χορήγηση εμβολίων σε φοιτητές ιατρικής, τεχνικούς εργαστηρίων, κτηνιάτρους και ορισμένες άλλες κατηγορίες επαγγελματιών υγείας.
Με τον τρόπο αυτό θα προστεθούν περίπου 250.000 εργαζόμενοι του ιατρικού κλάδου στην εμβολιαστική εκστρατεία.
Έως τώρα, η βασική πρόκληση της Γαλλίας ήταν η προμήθεια δόσεων, όχι η διαθεσιμότητα ιατρικού προσωπικού. Ωστόσο η κυβέρνηση έχει πει ότι αναμένει σημαντική αύξηση στην προμήθεια εμβολίων από τον Απρίλιο.
Περίπου 7,1 εκατ. άνθρωποι, ή περίπου το 11% του πληθυσμού στη Γαλλία, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, και μόλις πάνω από το 4% έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως.

www.bankinngnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης