Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιρανικός πύραυλος χτύπησε ισραηλινό εμπορικό πλοίο

Ιρανικός πύραυλος χτύπησε ισραηλινό εμπορικό πλοίο
Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή
Σχετικά Άρθρα

Επικίνδυνη κλιμάκωση απειλείται στη Μέση Ανατολή, με επίκεντρο τις ισραηλινοϊρανικές σχέσεις, μετά από πλήγμα σε ισραηλινό εμπορικό πλοίο, που φέρεται να χτυπήθηκε από πύραυλο του Ιράν.
Όπως μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, το πλοίο «Λόρι», ισραηλινών συμφερόντων, υπέστη ζημιές, ωστόσο, ευτυχώς, δεν ήταν τόσο σοβαρές και συνέχισε την πορεία του.
Το πλοίο, ιδιοκτησίας της XT Management, της οποίας επικεφαλής είναι ο Ισραηλινός Udi Angel, πήγαινε από την Τανζανία στην Ινδία.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η εφημερίδα Haaretz είχε μεταδώσει ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο το Ισραήλ είχε χτυπήσει δεκάδες ιρανικά πετρελαιοφόρα, κάτι που προκάλεσε στην Τεχεράνη ζημία δισεκατομμυρίων δολαρίων. 
Πριν από δύο εβδομάδες ένα ιρανικό εμπορικό πλοίο υπέστη καταστροφές από «τρομοκρατική επίθεση» στη Μεσόγειο, όπως είχε ενημερώσει η κρατική ιρανική εταιρεία IRISL.
Τον περασμένο μήνα πλοίο ισραηλινών συμφερόντων, το MV HELIOS RAY, είχε χτυπηθεί από εκρήξεις στον Κόλπο του Ομάν. 
«Θα συνεχίσουμε τις έρευνες, ωστόσο μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το Ιράν προσπαθεί να βλάψει τις ισραηλινές υποδομές και τους Ισραηλινούς πολίτες", δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Άμυνας Benny Gantz.

 

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης