Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz: Να διακοπούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία

Kurz: Να διακοπούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία
Συνεπής στάση από την ΕΕ απέναντι στην Τουρκία ζητά ο καγκελάριος της Αυστρίας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως θα συνεχίσει να είναι υπέρ της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία διατύπωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Sebastian Kurz, ο οποίος ζήτησε από την ΕΕ να έχει μια συνεπή στάση απέναντι στην Τουρκία.
Σε δηλώσεις του ο Kurz επεσήμανε ότι ενόψει της αποχώρησης της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την Προστασία των Γυναικών από τη βία και την αίτηση για απαγόρευση του κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης HDP, εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για μια συνεπή θέση από την ΕΕ απέναντι στην Άγκυρα, παρά τις ενδείξεις εκτόνωσης στην ανατολική Μεσόγειο.
«Θα συνεχίσω να υποστηρίζω την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.
Η Τουρκία πρέπει να λάβει ένα σαφές μήνυμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από την οποία πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις κατά της Άγκυρας» υπογράμμισε ο Kurz.
Σημειώνεται ότι και τον περασμένο Δεκέμβριο ο καγκελάριος της Αυστρίας είχε αναφέρει ότι «μπορεί κατ' επανάληψη να έχει υπάρξει απειλή επιβολής νέων κυρώσεων κατά της Τουρκίας, δεδομένου όμως ότι η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί, αυτές αποτελούν πλέον ζήτημα αξιοπιστίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης