Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci: Το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορωνοϊό είναι πιθανόν πολύ καλό

Fauci: Το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορωνοϊό είναι πιθανόν πολύ καλό
Ωστόσο ο καθηγητής πρόσθεσε ότι μια ανεξάρτητη αμερικανική επιτροπή που επιβλέπει τις κλινικές δοκιμές εξέφρασε ανησυχία για τον τρόπο που η φαρμακοβιομηχανία παρουσίασε τα δεδομένα της σε δελτίου Τύπου χθες 22/3
Σχετικά Άρθρα

Το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού είναι πιθανόν πολύ καλό, αλλά μια ανεξάρτητη αμερικανική επιτροπή που επιβλέπει τις κλινικές δοκιμές εξέφρασε ανησυχία για τον τρόπο που η φαρμακοβιομηχανία παρουσίασε τα δεδομένα της σε δελτίου Τύπου αυτή την εβδομάδα, διευκρίνισε την Τρίτη 23/3 ο κορυφαίος αμερικανός υγειονομικός αξιωματούχος A. Fauci
Από την μεριά της, η φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca ανακοίνωσε πως θα δώσει στην εν λόγω αμερικανική επιτροπή επικαιροποιημένα δεδομένα της.
«Αυτό είναι πιθανόν ένα πολύ καλό εμβόλιο», δήλωσε στην εκπομπή «Good Morning America» του ABC News ο δρ. Fauci ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Biden για τον κορωνοϊό και διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων (NIAID). 

Ανησυχία όμως για τα δεδομένα

«Αν το κοιτάξετε, τα δεδομένα είναι πραγματικά αρκετά καλά, αλλά όταν τα έβαλαν στο δελτίο Τύπου δεν ήταν απολύτως ακριβή» σχολίασε ο καθηγητής. 
Όμως, πρόσθεσε, η επιτροπή που ελέγχει τα δεδομένα και την ασφάλεια (DSMB) «εξέφρασε την ανησυχία της» για το γεγονός ότι τα δεδομένα στη δημόσια δήλωση της AstraZeneca «ήταν κάπως παρωχημένα και θα μπορούσε πράγματι να είναι λίγο παραπλανητικά».
Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η οποία θα εξετάσει τα δεδομένα της εταιρείας όταν ζητήσει έγκριση για το εμβόλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, «θα εξετάσει η ίδια ανεξάρτητα κάθε κομμάτι των δεδομένων» και δε θα βασίζεται σε καμία ερμηνεία, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας, ξεκαθάρισε. 

Η ανακοίνωση από AstraZeneca

Η AstraZeneca ανακοίνωσε, μετά τις αμφιβολίες που εξέφρασε η αμερικανική επιτροπή, πως θα της κοινοποιήσει τα επικαιροποιημένα δεδομένα της εντός 48 ωρών.
Η αγγλοσουηδική φαρμακοβιομηχανία διευκρίνισε πως τα δεδομένα που παρουσίασε τη Δευτέρα 22/3, βασίζονταν σε μια ανάλυση μέχρι την ημερομηνία της 17ης Φεβρουαρίου, επισημαίνοντας πως έχει εξετάσει την προκαταρκτική εκτίμηση και έχει διαπιστώσει πως συμφωνεί με την προσωρινή αναφορά της.

www.bankingnews.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης