Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Νέα πανδημία και όχι τρίτο κύμα - SOS από τις γερμανικές επιχειρήσεις για βροχή λουκέτων

Merkel: Νέα πανδημία και όχι τρίτο κύμα - SOS από τις γερμανικές επιχειρήσεις για βροχή λουκέτων
Κατά την ανακοίνωση του σκληρού lockdown στη Γερμανία, η καγκελάριος τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή
Σχετικά Άρθρα
(upd) Κανένα περιθώριο εφησυχασμού δεν αφήνουν οι δηλώσεις της καγκελαρίου Merkel για την πορεία της μάχης κατά της covid - 19 στη Γερμανία, καθώς έκανε λόγο για μία «νέα πανδημία».
Κατά την ανακοίνωση του σκληρού lockdown στη Γερμανία το βράδυ της Δευτέρας, η καγκελάριος τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή.
«Η κατάσταση είναι σοβαρή. Τα κρούσματα αυξάνονται, τα κρεβάτια των ΜΕΘ γεμίζουν ξανά.
Στην πραγματικότητα μιλάμε για μία νέα πανδημία και όχι για τρίτο κύμα.
Ο νέος ιός είναι πολύ πιο θανατηφόρος, πιο μεταδοτικός και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», τόνισε η καγκελάριος αναφερόμενη στη βρετανική μετάλλαξη Β117, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
Οι δηλώσεις Merkel και η επιβολή νέων αυστηρών περιορισμών στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης εν όψει του Πάσχα (1-5 Απριλίου), έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στις αγορές μετοχών και εμπορευμάτων.
Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με το τρίτο κύμα του κορωνοϊού, την ώρα που ο ρυθμός των εμβολιασμών ναι μεν ενισχύεται, αλλά παραμένει αργός.

Πισωγύρισμα μετά την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης είχε αρχίσει να χαλαρώνει τους περιορισμούς, ανοίγοντας για πρώτη φορά τα σχολεία στα τέλη Φεβρουαρίου, προτού επιτρέψει στα κομμωτήρια και ορισμένα καταστήματα να επανεκκινήσουν τις δραστηριότητές τους τον Μάρτιο.
Αλλά το Βερολίνο και τα ομοσπονδιακά κρατίδια αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στα αυστηρά μέτρα, εν μέσω εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων.
Η Merkel και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων συμφώνησαν στον τελευταίο γύρο συνομιλιών ότι οι αρχές θα προχωρήσουν σε νέα αυστηροποίηση των μέτρων, ωστόσο οι αποφάσεις δεν ήταν εύκολες και η ένταση στην τηλεδιάσκεψη ήταν μεγάλη.
Οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν για αρκετές ώρες,  σχετικά με το ακανθώδες ζήτημα εάν θα επιτρέψουν την πραγματοποίηση διακοπών στο εσωτερικό, κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών του Πάσχα.
Ορισμένοι πρωθυπουργοί υποστήριξαν ότι δεν είχε νόημα να επιτρέψουμε στους πολίτες να ταξιδέψουν στη Μαγιόρκα για τις διακοπές τους, ενώ απαγορεύουν στους κατοίκους να ταξιδέψουν στο εσωτερικό. 
Τελικά επήλθε συμφωνία ώστε να απευθύνουν επείγουσα έκκληση προς τους πολίτες να αποφύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια στη χώρα και στο εξωτερικό εν όψει Πάσχα.

Έρχονται «λουκέτα» στο λιανεμπόριο λόγω του πασχαλινού lockdown


Η απόφαση της Γερμανίας να παρατείνει το lockdown λόγω του κορωνοϊού και να κλείσει καταστήματα κατά την περίοδο του καθολικού Πάσχα μπορεί να οδηγήσει περισσότερες επιχειρήσεις στη χρεοκοπία, προειδοποίησε σήμερα η Ένωση επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου HDE.
Σύμφωνα με την HDE, το 54% των καταστημάτων ενδυμάτων είναι αντιμέτωπα με τον κίνδυνο χρεοκοπίας ύστερα από 100 ημέρες lockdown.
«Ύστερα από ένα χρόνο κορωνοϊού, η κατάσταση για πολλούς λιανεμπόρους είναι απελπιστική. Δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα επιβίωσης από αυτή την κρίση οικονομικά», ανέφερε ο πρόεδρος του HDE Stefan Genth, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο Genth δήλωσε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με στενόμυαλο τρόπο καθώς επικεντρώνεται μόνο στον αριθμό των κρουσμάτων ανά 100.000 ανθρώπους, αντί να επικεντρωθεί σε άλλες μετρήσεις και στα πολλά μέτρα που λαμβάνονται από τους λιανεμπόρους για να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης κατά τις αγορές των καταναλωτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης