Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Δεν έχουμε πια σχέσεις με την ΕΕ – Μήνυμα και σε Biden

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Δεν έχουμε πια σχέσεις με την ΕΕ – Μήνυμα και σε Biden
Η δομή των σχέσεων μας με την ΕΕ καταστράφηκε από τις Βρυξέλλες υποστήριξε ο Lavrov
Σχετικά Άρθρα

Δεν έχουμε σχέσεις πια με την ΕΕ παρά μόνο με μεμονωμένα κράτη της Ευρώπης υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Κινέζο ομόλογό του, Wang Yi.
«Όλη η δομή των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση καταστράφηκε από τις μονομερείς αποφάσεις των Βρυξελλών, η Μόσχα δεν έχει σχέσεις πλέον με αυτόν τον Οργανισμό» υποστήριξε ο Lavrov, ο οποίος πάντως υποστήριξε ότι η Ρωσία είναι ανοικτή στον διάλογο με την ΕΕ, όταν οι Βρυξέλλες θεωρήσουν σκόπιμο να εξαλείψουν αυτές τις ανωμαλίες στις επαφές με τον μεγαλύτερό τους γείτονα».
«Φυσικά, θα είμαστε έτοιμοι να ανοικοδομήσουμε τις σχέσεις αυτές με βάση την ισότητα, την αναζήτηση της εξισορρόπησης των συμφερόντων» υπογράμμισε ο Lavrov.
Όπως είπε, καθώς δεν υπάρχουν αλλαγές στις σχέσεις με τη Δύση, στην Ανατολή υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ατζέντα.

Μήνυμα σε Biden

«Ρωσία και Κίνα θα κάνουν τα πάντα για να προστατεύουν τις οικονομικές και εμπορικές τους σχέσεις από τις απειλές μη φιλικών χωρών. Δεν μπορεί κανείς να συναλλάσσεται μέσω τελεσιγράφων, μέσω κυρώσεων, αναγκάζοντας άλλες χώρες να υιοθετούν ένα συγκεκριμένο είδος συμπεριφοράς» είπε ο Lavrov, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τις ΗΠΑ και τον πρόεδρο Joe Biden.
Μάλιστα ο Ρώσος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι η Μόσχα απορρίπτει τις προσπάθειες της Δύσης να παρουσιάσει τη Ρωσία και την Κίνα ως αντάρτες της «διπλωματίας των εμβολίων κατά της covid-19», καθώς όπως είπε, αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
«Από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού και οι δύο χώρες επέδειξαν παραδειγματική ειλικρίνεια και αλληλοβοήθεια στη μάχη κατά της covid-19
Θα ήθελα να υπογραμμίσω αυτό που ο πρόεδρος Putin επεσήμανε χθες στη διάρκεια μιας συνάντησης για την παραγωγή και τη διανομή εμβολίων, όταν δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να οδηγούμαστε από ανθρωπισμό σε αυτά τα ζητήματα, από το ενδιαφέρον να σώσουμε ζωές και όχι από γεωπολιτικές σκέψεις και μια εμπορική προσέγγιση να ξεπεράσουμε τον ανταγωνιστή» υποστήριξε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης