Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Παρατείνεται ως τις 18 Απριλίου το lockdown στη Γερμανία - Ανοσία 55% στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός: Παρατείνεται ως τις 18 Απριλίου το lockdown στη Γερμανία - Ανοσία 55% στις ΗΠΑ

Ακόμη περισσότερο αυξήθηκε ο αριθμός των ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Γαλλία και την Ιταλία

Σχετικά Άρθρα

Να παρατείνουν το lockdown στη Γερμανία μέχρι τις 18 Απριλίου 2021 αποφάσισαν η καγκελάριος Angela Merkel και το επιτελείο της, μετά τον διπλασιασμό των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Στο μεταξύ, ολοένα και πιο κοντά στην μετά – covid εποχή βρίσκονται ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία, όπου οι εμβολιασμοί προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, μια και εκτιμάται ότι σχεδόν ο μισός πληθυσμός τους έχει ήδη αναπτύξει κάποιας μορφής ανοσία απέναντι στον κορωνοϊό.
Στις ΗΠΑ, εκτιμάται πως το σενάριο ενός νέου κύματος της επιδημίας απομακρύνεται, καθώς το 55% του πληθυσμού έχει αναπτύξει προστασία απέναντι στον ιό είτε μέσω των εμβολιασμών – σχεδόν 81 εκατομμύρια έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου – είτε μέσω της φυσικής ανοσίας – περίπου 30 εκατομμύρια έχουν νοσήσει και αναρρώσει – με το σχέδιο του προέδρου Joe Biden για επιστροφή στην ομαλότητα στις 4 Ιουλίου, να θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να επιτευχθεί.

Η επιδημία με μια ματιά:

•Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 123.531.524 και οι νεκροί 2.719.936
• Πρώτες σε κρούσματα και νεκρούς οι ΗΠΑ με 29.850.767 κρούσματα και 542.818 νεκρούς
• Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 294.042 και σε κρούσματα με 11.998.233
• Τρίτο σε νεκρούς το Μεξικό με 198.036 και τέταρτη η Ινδία με 159.967
• Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 4.416.226
• Πέμπτη η Μεγάλη Βρετανία με 4.315.554, έκτη η Γαλλία με 4.358.899
• Έβδομη η Ιταλία με 3.390.181 και όγδοη η Ισπανία με 3.228.803
• Ένατη η Τουρκία με 3.035.338 και δέκατη η Γερμανία με 2.678.252
dfsaasdfasdfasdfasdfasdfasdf.JPG

Γερμανία: Η Angela Merkel αποφάσισε παράταση του lockdown μέχρι τις 18 Απριλίου 2021

Να παρατείνουν το lockdown στη Γερμανία μέχρι τις 18 Απριλίου 2021 αποφάσισαν η καγκελάριος Angela Merkel και το επιτελείο της, μετά τον διπλασιασμό των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Τόσο η Merkel όσο και οι 16 κυβερνήτες των ομόσπονδων κρατιδίων αποφάσισαν να επεκτείνουν χρονικά την εφαρμογή των μέτρων, συμπεριλαμβανομένου του μερικού κλεισίματος των μη απαραίτητων καταστημάτων, ήτοι των ξενοδοχείων, εστιατορίων, γυμναστηρίων και πολιτιστικών χώρων.
Η απόφαση αποτελεί, αν μη τι άλλο, πλήγμα για τους κουρασμένους από τα μέτρα Γερμανούς, οι οποίοι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με την πολιτική της κυβέρνησης. 

Γαλλία: Διπλάσια τα νέα κρούσματα, σε υψηλό τεσσάρων μηνών οι ασθενείς στις ΜΕΘ 

Ακόμη περισσότερο αυξήθηκε ο αριθμός των ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Γαλλία παρά την έναρξη του lockdown το Σαββατοκύριακο ενώ την ίδια στιγμή ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας ανήλθε σε νέο υψηλό τεσσάρων μηνών, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας τα οποία επικαλείται δημοσίευμα του ΑΠΕ, τη Δευτέρα 22 Μαρτίου.
Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές κατέγραψαν 15.792 νέα κρούσματα κορωνοϊού, υπερδιπλάσια σε σχέση με τα 6.471 που ανακοινώθηκαν την περασμένη Δευτέρα και ο σημερινός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός μετά την κορύφωση του δεύτερου κύματος στις αρχές Νοεμβρίου.
Ο αριθμός των μολύνσεων τις Δευτέρες είναι συνήθως ένα κλάσμα αυτών που καταγράφονται τις άλλες ημέρες λόγω της έλλειψης διαγνωστικών τεστ και αναφορών τα Σαββατοκύριακα.
Ο αριθμός των ασθενών που είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας με COVID-19 αυξήθηκε κατά 142, η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση φέτος, για να ανέλθει σε νέο υψηλό για το 2021, στους 4.548 ασθενείς,.
Κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown, ο μεγαλύτερος αριθμός 4.919 ασθενών που ήταν στις ΜΕΘ καταγράφηκε στα μέσα Νοεμβρίου.
Τα νέα κρούσματα αυξάνουν τον συνολικό αριθμό των καταγεγραμμένων μολύνσεων στη Γαλλία από την αρχή της πανδημίας σε 4,29 εκατομμύρια.
Αυτά αντιπροσωπεύουν αύξηση πάνω από 5% από εβδομάδα σε εβδομάδα, την 14η διαδoχική αύξηση του εβδομαδιαίου ποσοστού, που ήταν λιγότερο από 4% στις 9 Μαρτίου.

Ιταλία: Αυξήθηκαν οι βαριά νοσούντες στα νοσοκομεία – Πιέσεις στο Σύστημα Υγείας

Στην Ιταλία το 42% των κλινών των πνευμονολογικών κλινικών και των νοσοκομείων λοιμωδών νόσων έχει γεμίσει με ασθενείς Covid-19, ενώ στις ΜΕΘ είναι συνολικά το 38%.
Καταγράφηκαν 13.846 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία τελευταίο εικοσιτετράωρο και 386 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021.
Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 169.196 διαγνωστικά τεστ, το 8,1% από τα οποία προέκυψε θετικό.
Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 7,2%.
Το περασμένο εικοσιτετράωρο τα περιστατικά ήταν 20.159, με 300 νεκρούς.
Όπως κάθε Σαββατοκύριακο, όμως, τα τεστ που έγιναν τις δυο τελευταίες ημέρες, είναι πολύ λιγότερα από όσα πραγματοποιούνται καθ΄όλη την υπόλοιπη εβδομάδα.

ΗΠΑ: Απομακρύνεται το σενάριο ενός νέου κύματος covid – Ανοσία στο 55% του πληθυσμού

Απομακρύνεται το σενάριο ενός νέου κύματος κορωνοϊού στις ΗΠΑ καθώς εκτιμάται ότι το 55% του πληθυσμού έχει αναπτύξει ήδη κάποιο βαθμό ανοσίας απέναντι στον ιό.
Συγκεκριμένα, επιστήμονες υποστηρίζουν πως οι εμβολιασμοί σε συνδυασμό με την φυσική ανοσία όσων έχουν νοσήσει και αναρρώσει, απομακρύνει το ενδεχόμενο μιας νέας έξαρσης του ιού.
Μάλιστα εκτιμάται ότι το 55% των Αμερικάνων έχει ήδη αναπτύξει κάποιας μορφής προστασία ή ανοσία απέναντι στον κορωνοϊό.
Βάσει των τελευταίων στοιχείων, εκτιμάται πως 81 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου ενώ άλλοι 29 εκατομμύρια πολίτες έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό και έχουν αναρρώσει.
Παράλληλα, δεν προσμετρώνται και τα δεκάδες εκατομμύρια πολιτών που ήταν ασυμπτωματικοί στον ιό και έχουν αναπτύξει φυσική ανοσία.
Παρά τα αισιόδοξα αυτά νέα, μολύνσεις και θάνατοι εξακολουθούν να καταγράφονται, με τους ειδικούς να συστήνουν στους πολίτες να μην χαλαρώνουν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας, όπως είναι η χρήση μασκών και η τήρηση των αποστάσεων, καθώς οι μεταλλάξεις του ιού παραμένουν επικίνδυνες.
Αμερικάνοι επιστήμονες συστήνουν στους πολίτες να κάνουν υπομονή για ένα μήνα ή για έξι εβδομάδες ακόμα, αναφέροντας πως έως τότε θα υπάρξει τεράστια διαφορά στην επιδημιολογική εικόνα.
Σημειώνεται πως ήδη αρκετές Πολιτείες έχουν προχωρήσει στην άρση περιοριστικών μέτρων ενώ κάποιες από αυτές έχουν άρει ακόμα και την χρήση μάσκας.
Πάντως, η περίπτωση της Πολιτείας του Μίσιγκαν, όπου και καταγράφεται μεγάλη αύξηση κρουσμάτων – της τάξης του 77% σε σχέση με τα μέσα Φεβρουαρίου – αλλά και αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, έχει σημάνει συναγερμό όχι μόνο στην Πολιτεία αλλά και σε όλη την χώρα καθώς το Μίσιγκαν αναφέρει το δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων με τη βρετανική μετάλλαξη του ιού, μετά την Φλόριντα.
Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ μετρούν περισσότερους από 542.000 νεκρούς και περίπου 30 εκατομμύρια μολύνσεις.
Ο πρόεδρος Joe Biden έχει ήδη δεσμευτεί ότι έως την 1η Μαΐου θα υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους τους ενήλικες Αμερικάνους και ότι έως τις 4 Ιουλίου η χώρα θα έχει επιστρέψει στην ομαλότητα.
9582304598205823052523.JPG
Απειλές ΕΕ σε AstraZeneca

Απειλές ότι θα εμποδίσει τις εξαγωγές του εμβολίου της AstraZeneca εκτός Ευρώπης εάν η ΕΕ δεν λάβει πρώτα τις παραδόσεις της εξαπέλυσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen.
«Έχουμε την επιλογή να απαγορεύσουμε οποιαδήποτε προβλεπόμενη εξαγωγή.
Αυτό είναι το μήνυμα που διαβιβάζουμε στην AstraZeneca: σεβαστείτε το συμβόλαιό σας με την Ευρώπη προτού αρχίσετε να παραδίδετε σε άλλες χώρες.
Όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι» ανέφερε σε δηλώσεις της η επικεφαλής της Κομισιόν, υπογραμμίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα εξετάσουν το θέμα των παραδόσεων την ερχόμενη εβδομάδα.
Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα ενεργοποιήσει διαδικασία που προβλέπεται από το συμβόλαιο για την επίλυση της διένεξης με την AstraZeneca της οποίας οι παραδόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 είναι σαφώς κατώτερες των αριθμών που προβλέπονταν αρχικά.
Η διαδικασία αυτή προβλέπεται στα συμβόλαια προμήθειας εμβολίων που έχει συνάψει η ΕΕ. Κάθε πλευρά έχει τη δυνατότητα να αποστείλει επιστολή στην άλλη πλευρά για να την καλέσει να συμμετάσχει σε διαδικασία επίλυσης της διένεξης, η οποία γίνεται 20 ημέρες αργότερα ανάμεσα στα εκτελεστικά στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της εταιρείας.
Η AstraZeneca αναμένεται να παραδώσει το δεύτερο τρίμηνο 70 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά της COVID-19, πολύ λιγότερες από τις 180 εκατομμύρια για τις οποίες είχε δεσμευτεί στο συμβόλαιο που υπέγραψε με την ΕΕ.

Μ. Βρετανία: Προς χαλάρωση τα περιοριστικά μέτρα

Σε πορεία χαλάρωσης των μέτρων του lockdown βρίσκεται η Μεγάλη Βρετανία καθώς εκτιμάται ότι οι μισοί από όλους τους ενήλικες στη χώρα, έχουν μέχρι τώρα λάβει, τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του Covid -19.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Johnson είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να προστατεύσει την χώρα αλλά και το σχέδιο της για επανέναρξη των ταξιδιών από τα μέσα Μαΐου λόγω της έξαρσης της επιδημίας που καταγράφεται στην Ευρώπη.
Η βρετανική κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει περισσότερα στις 12 Απριλίου.

Έξαρση και νέο κύμα covid στην Ινδία – Ρεκόρ κρουσμάτων για το 2021

Αντιμέτωπη με μια νέα έξαρση κρουσμάτων και με ένα ακόμα κύμα επιδημίας της covid είναι η Ινδία, καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν τα περισσότερα κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην χώρα το 2021.
Συγκεκριμένα τις προηγούμενες 24 ώρες, καταγράφηκαν 46.951 μολύνσεις, αριθμός που είναι και ο υψηλότερος από τις αρχές του Νοεμβρίου του 2020, καθώς και 212 θάνατοι.
Συνολικά η Ινδία έχει καταγράψει 159.967 θανάτους επί συνόλου 11,65 εκατομμυρίων μολύνσεων.
Σημειώνεται πως ο αριθμός αυτών των κρουσμάτων είναι, για έκτη συνεχόμενη ημέρα, ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί φέτος.
Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν σε 334.646 (+25.559 σε σύγκριση με την προηγουμένη).
Τα περισσότερα (19.122) εντοπίστηκαν στο ομόσπονδο κράτος Μαχαράστρα (νοτιοδυτικά), το οποίο αποτελεί και το επίκεντρο της πανδημίας.
Την ίδια στιγμή, με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν και οι εμβολιασμοί, καθώς εκτιμάται ότι πάνω από 45 εκατ. άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου τους ως τώρα.
Η Ινδία έχει θέσει ως στόχο να εμβολιάσει 300 εκατομμύρια πολίτες από το 1,35 δισεκ. του πληθυσμού της έως τον Αύγουστο.

Βράζει λόγω covid η Λατινική Αμερική – Πάνω από 295.000 οι νεκροί στη Βραζιλία

Ανεξέλεγκτη παραμένει η πορεία του β’ κύματος της επιδημίας του κορωνοϊού στη Λατινική Ευρώπη, η οποία μετρά τους περισσότερους θανάτους μετά την Ευρώπη.
Η Βραζιλία είναι η πλέον πληττόμενη χώρα της περιοχής, όπου τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 47.774 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν 1.290 ασθενείς με την COVID-19.
Η Βραζιλία μετρά συνολικά 294.042 νεκρούς επί συνόλου σχεδόν 12 εκατ. κρουσμάτων.

Τρίτο σε θανάτους το Μεξικό

Σε εξαιρετικά δυσχερή θέση είναι και το Μεξικό, το οποίο είναι τρίτο παγκοσμίως σε θανάτους.
Το τελευταίο 24ωρο το Μεξικό ανέφερε 290 θανάτους και 2.133 επιβεβαιωμένες μολύνσεις
Συνολικά στο Μεξικό έχουν καταγραφεί 198.036 νεκροί και 2.195.772 κρούσματα.

Χιλή: Προχωρούν οι εμβολιασμοί, παραμένουν τα lockdown

Αν και η Χιλή είναι η χώρα με τους περισσότερους εμβολιασμούς στη Λατινική Αμερική, ωστόσο έχουν επιβληθεί αυστηρά περιοριστικά μέτρα και lockdown για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.
Τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 6.836 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν ακόμη 99 ασθενείς με την COVID-19.
Συνολικά η Χιλή μετρά 22.279 νεκρούς επί συνόλου 931.939 μολύνσεων.
Το σύστημα υγείας πιέζεται πολύ, καθώς τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονταν χθες σε 37.958, με 1.906 ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι από το σύνολο των 2.229 που έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).
Σημειώνεται οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια από το σύνολο των 19 εκατ. κατοίκων, με πάνω από 2 εκατ. να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων.
090905965069046465363.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης