Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Μάχες ανάμεσα στον στρατό και μέλη ένοπλης οργάνωσης της Κολομβίας

Βενεζουέλα: Μάχες ανάμεσα στον στρατό και μέλη ένοπλης οργάνωσης της Κολομβίας
Εκτενείς μάχες ξέσπασαν ανάμεσα στον στρατό της Βενεζουέλας και μέλη ένοπλης οργάνωσης σε περιοχή που γειτονεύει με την Κολομβία,

Εκτενείς μάχες ξέσπασαν ανάμεσα στον στρατό της Βενεζουέλας και μέλη ένοπλης οργάνωσης σε περιοχή που γειτονεύει με την Κολομβία, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.
Οι εχθροπραξίες, στην πολιτεία Απούρε (νοτιοδυτικά), είχαν πολλά θύματα, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Αραουκίτα, ο E. Toresς.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, ο σοσιαλιστής N. Maduro, δήλωσε από την πλευρά του στη δημόσια τηλεόραση ότι ο στρατός συγκρούστηκε με μέλη ένοπλης οργάνωσης της Κολομβίας, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με εξόριστο αξιωματικό του στρατού της Βενεζουέλας που ερωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, η επίθεση έγινε εναντίον καταυλισμού αποστατών της πρώην οργάνωσης ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας-Λαϊκός Στρατός (FARC-EP).
Η Βενεζουέλα και η Κολομβία, τα σύνορα των οποίων έχουν μήκος 2.200 χιλιόμετρα, έχουν διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις τους αφότου η κυβέρνηση του δεξιού προέδρου Ivan Ducke αναγνώρισε ως νόμιμο πρόεδρο τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, τον J. Guaido, τον Ιανουάριο του 2019.
Η κυβέρνηση του Ivan Ducke κατηγορεί συχνά αυτή του N. Maduro ότι προσφέρει καταφύγιο σε μέλη της οργάνωσης Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) και αποστάτες των FARC, που απορρίπτουν τη συμφωνία ειρήνης του 2016 κι έχουν ξαναπάρει τα όπλα.
Το Καράκας το διαψεύδει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης