Τελευταία Νέα
Διεθνή

AstraZeneca: Ο Boris Johnson προσφέρει στην ΕΕ εκατομμύρια δόσεις

AstraZeneca: Ο Boris Johnson προσφέρει στην ΕΕ εκατομμύρια δόσεις
Σε μια κίνηση κατευνασμού προχωρά η Βρετανία

Χείρα φιλία τείνει η Βρετανία, θέλοντας να δώσει ένα τέλος στον «πόλεμο των εμβολίων» με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό ελέγχου των εξαγωγών με στόχο το Λονδίνο.

Εμβολιασμοί σε πλήρη ταχύτητα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι «η προηγούμενη εμπειρία μας δίδαξε ότι όταν ένα κύμα χτυπά τους φίλους μας, χτυπά και στις δικές μας ακτές» και είπε ότι η καλύτερη άμυνα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι να διατηρήσει τους εμβολιασμούς σε πλήρη ταχύτητα.
Την ίδια ώρα, ο αριθμός των κρουσμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Βελγίου και της Ολλανδία αυξάνονται, αν και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με γρηγορότερο εμβολιαστικό πρόγραμμα, παραμένουν σταθερά και σε χαμηλά επίπεδα.

Απαγόρευση εξαγωγών

Τα σχόλια του Boris Johnson έρχονται εν μέσω αυξανόμενων φόβων ότι η Ευρώπη θα προχωρήσει σε απαγόρευση εξαγωγών των εμβολίων της Pfizer και της AstraZeneca που παράγονται εντός της επικράτειάς της, σε μια κίνηση που θα μπορούσε θα καθυστερήσει το πρόγραμμα εμβολιασμών της Βρετανίας για μήνες.
H Ε.Ε κατηγορεί την AstraZeneca ότι έχει αθετήσει συμφωνίες που υπογράφηκαν πέρυσι το καλοκαίρι για το εμβόλιο που ανέπτυξε με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όσο και τη Βρετανία ότι κρατάει για τον... εαυτό της παρτίδες δόσεων που παράγονται στα βρετανικά εργοστάσια αλλά προορίζονται για τις χώρες της Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης