Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέει η δημοτικότητα του Macron – Μόλις το 37% των Γάλλων τον αξιολογεί θετικά

Καταρρέει η δημοτικότητα του Macron – Μόλις το 37% των Γάλλων τον αξιολογεί θετικά
Ο Γάλλος πρόεδρος δέχεται έντονη κριτική για την καθυστερημένη διάθεση του εμβολίου κατά του Covid και τη συνολική αντιμετώπιση της πανδημίας.
Σχετικά Άρθρα

Υποχωρεί συνεχώς η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron.
Μέσα σε έναν μήνα η δημοφιλία του Macron υποχώρησε κατά 4%, με μόλις το 37% των Γάλλων πολιτών να τον αξιολογεί θετικά, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας IFOP για την εφημερίδα Journal du Dimanche.
Ο Γάλλος πρόεδρος δέχεται έντονη κριτική για την καθυστερημένη διάθεση του εμβολίου κατά του Covid και τη συνολική αντιμετώπιση της πανδημίας.
Το Παρίσι και άλλες περιοχές της Γαλλίας εισήλθαν σε νέο lockdown το Σάββατο (20/3/2021) το οποίο ορισμένοι υποστηρίζουν πως θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί νωρίτερα για να τεθεί φραγμός στην πανδημία.

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση

Ο Γάλλος πρόεδρος είχε δεσμευθεί να αναβάλει επί μακρόν τους νέους περιορισμούς και είχε χαρακτήρισε το νέο lockdown ως έσχατη λύση.
Η κυβέρνηση επίσης δέχεται κριτική, για το γεγονός ότι οι πολίτες έπρεπε να συμπληρώσουν μία ειδική φόρμα, προκειμένου να εξέλθουν της οικίας τους.
Η φόρμα αυτή τροποποιήθηκε μετά από επικρίσεις ότι ήταν ιδιαίτερα περίπλοκη.
Οι επόμενες προεδρικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2022, και οι τρέχουσες δημοσκοπήσεις δείχνουν την ακροδεξιά υποψήφια Marine Le Pen ως επικεφαλής αντίπαλο του Macron.
Η Γαλλία έχει επίσης περιφερειακές εκλογές τον Ιούνιο 2021, αν και η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι θα διεξαχθούν μόνο εάν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.
Στη Γαλλία, περίπου το 9% του πληθυσμού έλαβε μία δόση του εμβολίου και το 3,6% και τις δύο.

Πώς απαντά η κυβέρνηση στα πυρά

Πρόκειται για ένα ποσοστό, που υπολείπεται κατά πολύ του αντίστοιχου ποσοστού του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες έχουν λάβει την πρώτη δόση, όπως παρατηρεί το Bloomberg.
Ωστόσο, η δημοτικότητα του Macron, που πριν από ένα χρόνο είπε ότι η Γαλλία «πολεμούσε» με τον ιό, εξακολουθεί να είναι υψηλότερη από αυτή των προκατόχων του, του σοσιαλιστή Francois Hollande και του δεξιού Nicolas Sarkozy.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Gabriel Attal προσπαθώντας να απαντήσει στην κριτική ότι ο Macron ρίσκαρε με την υγεία των Γάλλων πολιτών με το να μην επιβάλει νωρίτερα περιοριστικά μέτρα σημείωσε, ότι «ορισμένοι θέλουν ένα μόνιμο lockdown».
Θέλουμε να φτάσουμε εκεί με όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς, δήλωσε ο Attal, προσθέτοντας ότι τα αυστηρά μέτρα θα μπορούσαν να αρθούν μόλις τα μέσα Απριλίου χάρη στα εμβόλια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης