Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen κατά Τουρκίας: Η βία κατά των γυναικών δεν είναι ανεκτή

Von der Leyen κατά Τουρκίας: Η βία κατά των γυναικών δεν είναι ανεκτή
Υποστηρίζω τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και καλώ όλους τους υπογράφοντες να την επικυρώσουν
Σχετικά Άρθρα

Στο στόχαστρο της ΕΕ βρίσκεται και πάλι η Τουρκία, αυτή τη φορά για την απόφασή της να αποσυρθεί από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για τη βία κατά των γυναικών.
Η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula Von der Leyen στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία υπογραμμίζει ότι «η βία κατά των γυναικών δεν είναι ανεκτή. Οι γυναίκες αξίζουν ένα ισχυρό νομικό πλαίσιο για την προστασία τους. Υποστηρίζω τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και καλώ όλους τους υπογράφοντες να την επικυρώσουν».
Την ίδια θέση εξέφρασε και ο Ύπατος Εκπρόσωπος τα ΕΕ Joseph Borrell σε ανακοίνωσή του λέγοντας ότι η αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση «στέλνει επικίνδυνο μήνυμα σε όλο τον κόσμο» προσθέτοντας ότι η Σύμβαση «στοχεύει στη διασφάλιση ουσιαστικής νομικής προστασίας σε γυναίκες και κορίτσια σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι σήμερα πιο σημαντικό από ποτέ, καθώς η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών έχει αυξηθεί σε νέα επίπεδα παγκοσμίως ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19 και των πολλών συγκρούσεων, όπου οι γυναίκες είναι βασικά θύματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης