Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήρθε η ώρα του εμβολιασμού για τον Boris Johnson: «Επιτέλους θα κάνω το εμβόλιο της AstraZeneca»

Ήρθε η ώρα του εμβολιασμού για τον Boris Johnson: «Επιτέλους θα κάνω το εμβόλιο της AstraZeneca»
Η δήλωσή του έρχεται, σε μια περίοδο που οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca έχουν αυξηθεί
Σχετικά Άρθρα

Έτοιμος να θωρακιστεί εναντίον του κορωνοϊού είναι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson καθώς κλήθηκε να λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου με το σκεύασμα της AstraZeneca να είναι αυτό που θα του χορηγηθεί.
«Ίσως το καλύτερο που μπορώ να πω για το πρόγραμμα εμβολίων των Πανεπιστημίου Οξφόρδης - AstraZeneca, είναι ότι ενημερώθηκα, επιτέλους, ότι θα λάβω πολύ σύντομα τη δική μου δόση», δήλωσε ο Johnson στη Βουλή των Κοινοτήτων.
«Σίγουρα θα εμβολιαστώ με το σκεύασμα των Πανεπιστημίου Οξφόρδης - AstraZeneca», πρόσθεσε.
Η δήλωσή του έρχεται, σε μια περίοδο που οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca έχουν αυξηθεί κι ένα πλήθος ευρωπαϊκών χωρών έχουν «παγώσει» προσωρινά τη χορήγησή του, λόγω περιστατικών θρομβώσεων σε άτομα που εμβολιάστηκαν.

Πράσινο φως από ΕΜΑ στην AstraZeneca, ναι από ΠΟΥ

Το πράσινο φως για τη συνέχιση των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca αναμένεται να δώσει σήμερα Πέμπτη 18/3 ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), τη στιγμή που και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνηγόρησε προς αυτήν την κατεύθυνση, ανακοινώνοντας πως τα οφέλη από τον εμβολιασμό με το εν λόγω εμβόλιο είναι περισσότερα από τους πιθανούς κινδύνους.
Μια σειρά από ευρωπαϊκά κράτη έχουν αναστείλει από την περασμένη εβδομάδα τους εμβολιασμούς ύστερα από περίπου 30 περιστατικά θρομβώσεων σε εμβολιασθέντες, με τον ΠΟΥ πάντως να εμφανίζεται καθησυχαστικός και να τάσσεται υπέρ της συνέχισης των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Συγκεκριμένα, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε πως «τα θρομβοεμβολικά επεισόδια είναι γνωστό ότι συμβαίνουν συχνά μια και ο φλεβικός θρομβοεμβολισμός είναι η τρίτη συχνότερη καρδιαγγειακή πάθηση σε παγκόσμιο επίπεδο», αναφέροντας πως «θεωρεί ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερσταθμίζουν τους κινδύνους» και ότι πρέπει να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί.
Και ενώ η ΕΕ προσπαθεί μετά και τη νέα αντιπαράθεση με την AstraZeneca να βρει το βηματισμό της με τους εμβολιασμούς, ετοιμάζοντας παράλληλα και τις διαδικασίες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις ενόψει του καλοκαιριού, η Μ. Βρετανία προειδοποιεί για τεράστια προβλήματα στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού εμβολίων από τις 29/3, κατηγορώντας παράλληλα την Ευρώπη για την απειλή της να απαγορεύσει τις εξαγωγές εμβολίων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης