Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αύξηση κρουσμάτων covid σε 15 Πολιτείες – Ανησυχία από νέα παράλλαξη

ΗΠΑ: Αύξηση κρουσμάτων covid σε 15 Πολιτείες – Ανησυχία από νέα παράλλαξη
Πλήρως εμβολιασμένο το 12% των Αμερικάνων
Σχετικά Άρθρα

Αν και σε εθνικό επίπεδο ο αριθμός των κρουσμάτων καταγράφει μείωση στις ΗΠΑ, παρατηρείται αύξηση της τάξης του 10% σε 15 Πολιτείες σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, ενώ σε δύο από αυτές - Μινεσότα και Μίσιγκαν - γίνεται λόγος για αύξηση πάνω από 40%.
Πάντως, οι ειδικοί επισημαίνουν πως για να βγουν ασφαλέστερα συμπεράσματα και να μιλήσει κανείς για αυξητική τάση, θα πρέπει να περάσει ένα διάστημα δύο εβδομάδων.
Ωστόσο, οι επιστήμονες εξακολουθούν να προειδοποιούν τους Αμερικάνους πολίτες ότι παρά τη μείωση των κρουσμάτων και των θανάτων, πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τα περιοριστικά μέτρα, κρούοντας μάλιστα τον κίνδυνο για την εμφάνιση μιας νέας παράλλαξης του ιού που για πρώτη φορά εντοπίστηκε στην Καλιφόρνια.
Όπως αναφέρουν, η παράλλαξη αυτή φαίνεται να είναι κατά 20% πιο μεταδοτική, με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) να υποστηρίζουν πως δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο εάν τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά κατά της παράλλαξης αυτής.
Σε κλινικές μελέτες πάντως φαίνεται πως τα εμβόλια είναι λιγότερο αποτελεσματικά έναντι αυτής της παράλλαξης, αν και οι επιστήμονες επισημαίνουν πως οι εμβολιασμοί παρέχουν προστασία έναντι του κορωνοϊού και σε κάθε περίπτωση μπορούν να αποτρέψουν από μια σοβαρή νόσηση.
Εκτιμάται πως περισσότεροι από 71 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ πάνω από 38 εκατομμύρια πολίτες, σχεδόν το 12% του πληθυσμού, έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.
Σημειώνεται πως τουλάχιστον 12 Πολιτείες προχώρησαν κατά τη διάρκεια του Μαρτίου σε χαλάρωση των περιορισμών, επικαλούμενες τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας και την αύξηση των εμβολιασμών.
Πρόσφατα σε διάγγελμα του ο πρόεδρος Biden δεσμεύτηκε ότι έως την 1η Μαΐου θα υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους τους ενήλικες Αμερικάνους, ενώ έθεσε ως στόχο του την επιστροφή στην ομαλότητα στις 4 Ιουλίου.
Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ μετρούν σχεδόν 537.000 θανάτους και 29,55 εκατομμύρια μολύνσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης