Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nokia: Περικοπή 10 χιλ. θέσεων εργασίας σε ορίζοντα 2ετίας

Nokia: Περικοπή 10 χιλ. θέσεων εργασίας σε ορίζοντα 2ετίας
Στόχος είναι να μειώσει το κόστος και να επενδύσει περισσότερο σε ερευνητικές δυνατότητες, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης
Στην περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας σε ορίζοντα 2 ετών σχεδιάζει να προχωρήσει ο φινλανδικός όμιλος τηλεπικοινωνιών Nokia.
Στόχος είναι να μειώσει το κόστος και να επενδύσει περισσότερο σε ερευνητικές δυνατότητες, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Pekka Lundmark, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα πριν από ένα χρόνο, προχώρησε σε αλλαγές σε μια προσπάθεια να μεταμορφώσει την εταιρεία ώστε να ανταγωνιστεί καλύτερα τη σκανδιναβική ανταγωνίστρια Ericsson.
Η Nokia ανακοίνωσε τη νέα στρατηγική τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την οποία θα έχει τέσσερις επιχειρηματικούς ομίλους και τόνισε ότι η εταιρεία «θα κάνει ό, τι χρειάζεται» για να πάρει το προβάδισμα στο δίκτυο 5G, καθώς καταγράφει επίσης μερίδιο από την Huawei.
Ο Lundmark αναμένεται να παρουσιάσει τη μακροπρόθεσμη στρατηγική του, να συζητήσει σχέδια δράσης και να θέσει χρηματοοικονομικούς στόχους την Πέμπτη.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει περίπου 600 - 700 εκατομμύρια ευρώ για αναδιάρθρωση και συναφείς χρεώσεις έως το 2023.
«Οι αποφάσεις που ενδέχεται να έχουν πιθανό αντίκτυπο στους υπαλλήλους μας δεν λαμβάνονται ποτέ ελαφρά τη καρδία», δήλωσε ο Lundmark.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης